Головна Новини Суспільство Війна з Росією Черги на кордоні з Польщею: скільки вантажівок стоїть у черзі
commentss НОВИНИ Всі новини

Черги на кордоні з Польщею: скільки вантажівок стоїть у черзі

У черзі на території Польщі заблоковано понад 2300 вантажівок

6 березня 2024, 18:50
Поділіться публікацією:
Станом на ранок, понад 2300 вантажівок були змушені очікувати на можливість перетину кордону на території Польщі, створюючи значні черги і логістичні складнощі. Ця ситуація охопила ключові пункти пропуску, включаючи Ягодин, Угринів, Устилуг, Рава-Руська, Шегині та Краківець, тим самим вказуючи на масштабність і серйозність проблеми. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Черги на кордоні з Польщею: скільки вантажівок стоїть у черзі

У черзі на території Польщі заблоковано понад 2300 вантажівок

"Станом на ранок сьогодні на всіх шести напрямках в чергах на території Польщі перебувають трохи більш як 2300 вантажівок, які очікують на можливість проїзду в бік України", – зазначив Андрій Демченко.

За його словами, найбільші черги фіксуються по напрямку пунктів пропуску Краківець та Ягодин.

Ця ситуація має не лише миттєві, але й далекосяжні наслідки. По-перше, вона впливає на логістику і торгівлю між двома країнами, створюючи затримки в доставці товарів, що може призвести до збільшення вартості продукції та втрати свіжості сільськогосподарських продуктів. 

По-друге, вона створює значні незручності для водіїв вантажівок, які змушені витрачати години, а іноді й дні, в очікуванні на кордоні. Це не лише знижує їхню продуктивність, але й погіршує умови праці.

Нагадаємо, що польські фермери продовжують блокаду українського кордону, не пропускаючи навіть військових вантажів. При цьому опитування демонструють, що основними винуватцями протестів самі поляки вважають Європейську Комісію (27,7%) та попередній уряд Матеуша Моравецького (26,9%). Україну ж звинувачують лише 9,8% опитаних. Президент України Володимир Зеленський упевнений, що наша країна стала заручницею внутрішньої політичної боротьби поляків. Ситуація, за його словами, вийшла за межі економіки та моралі з огляду на те, що Україна стікає кров'ю, стримуючи російську агресію. Але віз, на жаль, і нині там. Варшава готова до переговорів лише наприкінці березня, відносини між країнами погіршуються, росіяни потирають руки. Як розрубати цей "гордіїв вузол"? Які уроки ми маємо винести з цієї ситуації? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини