Головна Новини Суспільство Війна з Росією Через підрив Каховської ГЕС загинула більшість тварин зоопарку в Новій Каховці, - UAnimals
commentss НОВИНИ Всі новини

Через підрив Каховської ГЕС загинула більшість тварин зоопарку в Новій Каховці, - UAnimals

В Новій Каховці через підрив греблі та наступне затоплення загинули тварини місцевого зоопарку

6 червня 2023, 19:51
Поділіться публікацією:

Представники зоозахисної організації UAnimals заявили на своїй сторінці в Фейсбук про загибель тварин у зоопарку в Новій Каховці, яку контролюють окупанти. Загибель сталась через катастрофічне затоплення, спричинене підривом Росією Каховської ГЕС. Про це повідомляють "Коментарі".

Через підрив Каховської ГЕС загинула більшість тварин зоопарку в Новій Каховці, - UAnimals

Фото зі сторінки UAnimals в Фейсбук

"Друзі, ми поспілкувалися з керівництвом зоопарку "Казкова діброва", що в окупованій Новій Каховці. Нам підтвердили, що зоопарк повністю затоплено і врятуватися могли лише лебеді та качки, — сказано у повідомленні. — Людина, з якою ми говорили (не називаємо ім'я з міркувань безпеки), сказала: "Ми всіма силами намагалися зберегти зоопарк в окупації. Тепер його більше не існує".

Також зоозахисники заявили:

"Ця катастрофа (підрив ГЕС — ред.) вбиває екологію та негативно вплине на життя сотень тисяч людей у наступні роки. Обміління Дніпра призведе до знищення різноманіття тварин і рослин, проблем із водопостачанням для людей та сільськогосподарських угідь та створить загрозу епідеміологічної ситуації в Чорноморському регіоні. UAnimals вкотре закликає світ покарати Росію за вбивства та екоцид".

В свою чергу Росія заперечила сам факт існування зоопарку:

"Інформація про загибель тварин у зоопарку Нової Каховки через підтоплення після руйнування Каховської ГЕС не відповідає дійсності, — заявили в російському ТАСС. — У місті немає зоопарку, пояснив представник екстрених служб міського округу. Українські ЗМІ раніше повідомили про загибель бобрів, лебедів, собак у Новій Каховці. У публікаціях видань зазначалося, що нібито затопило зоопарк, у якому було близько 300 тварин".

Тим часом, ООН відреагувала на підрив дамби в Україні

В Укргідроенерго розповіли, коли слід очікувати пік розливу Каховського водосховища.

А моряки масово судяться з Кабміном через скандальну постанову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини