Головна Новини Суспільство події Це тільки початок: Укргідроенерго повідомило про дату найбільшого розливу Дніпра через підрив Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Це тільки початок: Укргідроенерго повідомило про дату найбільшого розливу Дніпра через підрив Каховської ГЕС

Укргідроенерго на кілька днів спрогнозувало ситуацію з рівнем води нижче пошкодження дамби на Каховській ГЕС.

6 червня 2023, 19:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Це тільки початок: Укргідроенерго повідомило про дату найбільшого розливу Дніпра через підрив Каховської ГЕС

Гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота. Фото з відкритих джерел

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота розповів про ситуацію з рівнем води у Дніпрі, яка буде спостерігатись після пошкодження дамби на Каховській ГЕС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Укргідроенерго.

Гендиректор Укргідроенерго заявив, що найбільший пік розливу води буде зафіксовано на наступну добу після підриву Каховської ГЕС. 

"Пік розливу води Каховського водосховища очікуємо до ранку 7 червня", — сказав Ігор Сирота.

Таким чином найгірші наслідки для населення слід очікувати саме в цей день. Ігор Сирота також спрогнозував наступні дні, під час яких відбудеться поступова стабілізація рівня води у Дніпрі нижче пошкодженої дамби Каховської ГЕС.

"Далі відбудеться стабілізація рівня води. Через 4-5 днів вода почне спадати", — повідомив гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Нагадаймо, що близько другої ночі російські військові підірвали дамбу Каховської ГЕС, що спровокувало витік значних мас води з Каховського водосховища. У Зеленського заявили, що ймовірно буде підтоплено близько 80 населених пунктів у Херсонській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як відреагували світові політики на підрив Каховської ГЕС. Міжнародна спільнота засуджує таку діяльність російських військ, заявляє про воєнний злочин, екоцид та масове знищення навколишнього середовища з наслідками якого потрібно буде жити багато років. Більшість світових політиків закликають й надалі активніше допомагати Україні та критикують російську агресію. 

Також "Коментарі" писали, що член партії Володимира Путіна "Єдина Росія" назвав підрив дамби в Україні воєнним злочином



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини