Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чекайте на нові поставки: у Німеччині розповіли, яка зброя вже на шляху до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чекайте на нові поставки: у Німеччині розповіли, яка зброя вже на шляху до України

В уряді досі точаться суперечки - чи варто постачати Україні сучасні танки Leopard та Marder

13 грудня 2022, 09:00 comments1153
Поділіться публікацією:

Німеччина продовжила постачання зброї Україні, серед яких, зокрема, самохідні гаубиці. Як повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Die Zeit, про це заявила голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман.

Чекайте на нові поставки: у Німеччині розповіли, яка зброя вже на шляху до України

Війна в Україні. Фото: facebook.com / CinCAFU

Представниця Бундестагу зазначила, що її особиста позиція в тому, що в Україну якнайшвидше мають бути відправлені сучасні танки "Leopard" та "Marder", але в уряді досі на цю тему точаться дискусії і немає однозначної позиції, отже, на сьогоднішній день день рішення про такі постачання не прийнято.                                       

За словами Штрак-Циммерман, новітні танки якнайшвидше мають опинитися в Україні, і вона більше "не бачить причин не робити цього".

"В Україну було доставлено більше самохідних гаубиць. Йдеться про 24 одиниці. Також буде надано шість-сім САУ Gepard", — заявила Штрак-Циммерман.

Читайте також на порталі "Коментарі" — щось пішло не так: міністри ЄС не змогли схвалити дев'ятий пакет санкцій проти РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський за підсумками нічної розмови з президентом США Джо Байденом заявив про необхідність провести глобальний саміт світу. За його словами, формула світу, представлена Україною на саміті G20, сприймається позитивно. І важливо, якнайшвидше зробити її реальністю. Про що говорять переговори світових лідерів з Україною та росією, що почастішали? Які перспективи глобального саміту миру та завершення російської агресії? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини