Головна Новини Суспільство Війна з Росією Часів Яр відрізняється від Авдіївки та Бахмута. Чому Путін маніакально хоче його захопити
commentss НОВИНИ Всі новини

Часів Яр відрізняється від Авдіївки та Бахмута. Чому Путін маніакально хоче його захопити

На відміну від Бахмута та Авдіївки Часів Яр має важливе значення як для Сил оборони, так і для країни-терориста Росії, про це в ефірі телемарафону сказава військовий оглядач Олександр Коваленко

15 квітня 2024, 17:40
Поділіться публікацією:

Як відзначив Олександр Коваленко, для країни-агресора бої за Бахмут мали репутаційне значення. Окупантам треба було терміново продемонструвати якісь "успіхи" після того, як їх вигнали з Харкова та області. Окрім того, додав експерт, ПВК "Вагнер" саме на цьому місту демонстрували свою "професійну майстерність".

Часів Яр відрізняється від Авдіївки та Бахмута. Чому Путін маніакально хоче його захопити

Часів Яр

Щодо боїв за Авдіївку, то за словами Коваленка, вона мала для окупантів пропагандистське значення. Тобто, додав експерт, перед своїми виборами кремлівський диктатор Володимир Путін хотів продемонструвати своєму електорату, що начебто "спеціальна воєнна операція іде за планом".

При цьому, відзначає Коваленко, Часів Яр відіграє не пропагандистське значення. Це місто – реально важливий пункт через те, що його окупація дозволить загарбникам просуватися далі, а саме: вглиб Донецької області.  

Тобто, підкреслив експерт, у цьому випадку бойові дії окупантів мають сенс. Проте, за його словами, поки ворог не зможе захопити села поблизу Часового Яру, такі як Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка, він не матиме змоги організувати повноцінний наступ.

При цьому, як відзначив Коваленко, завдяки висотам, Сили оборони мають козир у рукаві у вигляді артилерії. Проте, на жаль, цю превагу може нівелювати нестача боєприпасів. За умови того, що артилерія буде мати достатню кількість снарядів, Сили оборони зможуть відбити всі штурми окупантів. У цьому контексті експерт нагадав, що Авдіївка впала якраз через те, що захисникам катастрофічно не вистачало снарядів. Якщо така ситуація повториться і в Часовому Ярі, то це буде дуже загрозливо, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав", що кремлівський диктатор Путін доручив своїм вбивцям захопити Часів Яр до 9 травня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини