Головна Новини Суспільство Війна з Росією Час наближається: як ЗСУ звільнятимуть Крим – чому висадки десанту не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Час наближається: як ЗСУ звільнятимуть Крим – чому висадки десанту не буде

Насамперед буде зруйновано логістику між півостровом і материковою Росією

7 березня 2023, 09:15
Поділіться публікацією:

Сьогодні у центрі уваги бахмутський напрямок, битва за Донбас, де окупанти зосередили усі свої основні війська. Проте, відбиваючи атаки ворога, українське командування не перестає повторювати, що зовсім близько час, коли прапор України знову буде піднятий над українським Кримом і Севастополем. Коли і як це реально може статися і що цьому має передувати? Видання "Коментарі" зібрало думки експертів із цього приводу.

Час наближається: як ЗСУ звільнятимуть Крим – чому висадки десанту не буде

Визволення Криму. Фото: з відкритих джерел

Крим звільнятимуть за тим самим сценарієм, що й острів Зміїний

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в інтерв'ю ТСН заявив, що не варто фантазувати про повернення Криму, як про якесь голлівудське кіно, де все яскраво, де відбувається висадка десанту на територію півострова. Експерт вважає, що такий сценарій однозначно призвів би до великих втрат як серед військових, так і в техніці.

При цьому Коваленко нагадав, що на озброєнні у російських загарбників у Криму є дорогі протикорабельні ракетні комплекси "Бастіон". Тому варіант із десантуванням потрібно одразу відкидати.

Експерт прогнозує, що Крим звільнятимуть за тим самим сценарієм, що й острів Зміїний. Спочатку буде знищено логістику між півостровом та материковою Росією. Згодом ЗСУ візьмуть під повний контроль північно-східну частину Чорного моря та Азовського моря.

"Такі можливості у нас є як з використанням протикорабельних ракетних комплексів, так і безпосередньо надводних дронів. Ми давно не чули нічого про надводні дрони, які свого часу наробили шуму в бухті Севастополя. Чому не чули? Чи не тому, що зараз відбувається процес накопичення цих дронів для того, щоб, коли це буде необхідно, вони були використані?" — додав Коваленко.

Він додав, перш ніж ЗСУ зайде на півострів, там не має залишитися жодної боєздатної групи військ росіян.

Контрнаступ на південному напрямку триватиме 3 – 4 тижні

У свою чергу військовий експерт Владислав Селезньов радить не випереджати події і перш ніж говорити про звільнення Криму, говорити про звільнення півдня України, зокрема Запорізької області. Адже ключ до деокупації Криму лежить через визволення Запорізької області. Про це експерт заявив в інтерв'ю 24 каналу.

Владислав Селезньов підтвердив інформацію, що ЗСУ активно готуються до контрнаступу на південь України, розуміють, що і коли їм потрібно буде робити.

Експерт вважає, що саме від успішності українського контрнаступу на південь України безпосередньо залежатиме, коли українські війська з'являться в Криму.

"Згадую висловлювання голови ГУР Буданова, абсолютно переконаного в тому, що до кінця літа Крим та Севастополь будуть звільнені від російських окупантів. Тому сподіваюся, що оксамитовий сезон цього року зустрічатимемо на звільненому від ворога півострові", — заявив військовий експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому росіяни поспішають із настанням до квітня – яке зараз стоїть завдання перед ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини