Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Це змінило хід історії»: глава Міноборони Резніков пригадав як рік тому затонув крейсер «Москва»
commentss НОВИНИ Всі новини

«Це змінило хід історії»: глава Міноборони Резніков пригадав як рік тому затонув крейсер «Москва»

Рівно рік тому, 13 квітня, ВМС України змінили вікову історію, уразивши ракетним ударом – «легендарний» крейсер «Москва». Востаннє, країна-агресорка втрачала свій флагман, понад сто років тому

13 квітня 2023, 12:45
Поділіться публікацією:

Знакову подію, пригадав Міністр Оборони України — Олексій Резніков, у Facebook пишуть "Коментарі". 

«Це змінило хід історії»: глава Міноборони Резніков пригадав як рік тому затонув крейсер «Москва»

Річниця ураження «русского военного корабля»

"Влучним ударом українських ракет "Нептун" було уражено той самий "русский военный корабль" — флагман чорноморського флоту рф ракетний крейсер "москва", який наступної доби затонув", — написав Резніков.

За словами глави Міноборони, ця подія змінила хід історії, адже з того дня почалася ланцюгова реакція.

"По-перше, це переконало партнерів, що немає сенсу зволікати з передачею ракет Harpoon. По-друге, як тільки були отримані ракети Harpoon, команда віце-адмірала Олексія Неїжпапи успішно застосувала і їх. У підсумку це призвело до втечі російських окупантів з острова Зміїний, яку вони назвали "жестом доброї волі", — окреслив глава Міноборони.

Звільнення Зміїного, як продовжив Резніков, дало змогу відкрити "зерновий коридор". Й саме тоді, українська продукція перетнула межі держави. А російський флот змушений був ховатися на півдні та сході від Криму.

"Кремлівські мрії про десант на Одесу залишилися в минулому. Тепер росіяни хіба що можуть боягузливо обстрілювати мирних громадян з повітря", — каже Резніков.

У підсумку Міністр Оборони України окреслив, що головний висновок цієї події: це наша країна і нам вирішувати, як її захищати. Навіть, якщо хтось досі дбає про "обличчя кремля". Перемога неминуча, резюмував він.

Читайте також на сайті "Коментарі", "Вагнерівці" закінчуються: Кого надішле на фронт РФ далі Кремль хоче мати справу з найманцями, яких легко контролювати. І це при тому, що наймання у Росії є кримінальним злочином. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини