Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це велика проблема: The Times назвав середній вік бійця ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Це велика проблема: The Times назвав середній вік бійця ЗСУ

Солдати старшого віку не можуть боротися на тому ж рівні, що й молоді чоловіки

22 січня 2024, 09:17 comments1564
Поділіться публікацією:

Більшість українських солдатів, котрі стримують російські окупаційні війська, становлять чоловіки середнього віку. Їхні слабкі фізичні можливості ускладнюють військове планування. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у публікації The Times.

Це велика проблема: The Times назвав середній вік бійця ЗСУ

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Середній вік солдата в моєму батальйоні — 45 років. У такому віці важко виконувати завдання. Декому навіть боєприпаси та бронежилети нести на передові позиції важко. Люди закінчуються, а якість підкріплення з кожним разом стає все нижчою", — розповів виданню командир 32 бригади, що бореться під Куп'янськом, Дмитро Берлім.

Видання зазначає, що це унікальна ситуація, якщо порівнювати з великими війнами минулого століття, коли більшість солдатів складали чоловіки років двадцяти або навіть молодші.

Однією з причин цього автори матеріалу називають велику хвилю добровольців, які пішли до армії у перші тижні повномасштабного вторгнення. Переважна більшість із них були чоловіками віком 40 . Багато хто очікував, що їхні бригади незабаром будуть посилені молодими новобранцями. До того ж, тоді мало хто вірив, що війна триватиме так довго.

"Я на межі зриву. Я пішов у перший день війни, але більше не можу. Але коли до нас на фронті приєднуються молоді чоловіки, вони часто не можуть цього впоратися. Нас б'ють ракетами, безпілотниками і білим фосфором. Вони втрачають розум. Вони не готові до цього", — розповів 50-річний солдат, ім'я якого не називається.

Втім, не всі солдати старшого віку були добровольцями. Багато хто був мобілізований, і критики кажуть, що на фронт потрапила непропорційно велика кількість людей похилого віку із сільської місцевості, яким не вистачило грошей, щоб відкупитися від мобілізації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді росіяни вже на вулицях Авдіївки: у США відповіли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини