Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це означатиме кінець війни: що може статися після прибуття винищувачів F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Це означатиме кінець війни: що може статися після прибуття винищувачів F-16

За інформацією Business Insider, Україна "готовить ґрунт" для ударів у Криму після прибуття винищувачів F-16

17 червня 2024, 11:00 comments2826
Поділіться публікацією:

Військові експерти на Заході вважають, що якщо Україна і виграє війну з Росією, то переможний етап розпочнеться з тимчасово окупованого Криму. Наразі українські Сили оборони завдають успішних ударів по російському озброєнню на півострові та атакують Кримський міст, щоб порушити логістику ворога. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Business Insider".

Це означатиме кінець війни: що може статися після прибуття винищувачів F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Аналітик Гаазького центру стратегічних досліджень Фредерік Мертенс вважає, що націлившись на півострів, особливо на російські наземні системи протиповітряної оборони, Україна "готує ґрунт" для майбутніх повітряних ударів після прибуття винищувачів F-16.

"Крим вразливий. Росіяни мають відносно обмежений простір для маневру на півострові. А Путіну є що втрачати як у політичному, так і у військовому плані. Тому якщо обмежена кількість винищувачів може мати реальний вплив, то саме тут і над Чорним морем, яке стає повністю доступним після того, як буде вирішено проблему з ППО в Криму", – йдеться у повідомленні.

Раніше глава української розвідки Кирило Буданов повідомляв, що Росія передислокувала на півострів свою найсучаснішу систему протиповітряної оборони С-500.

У той же час старший науковий співробітник програми "Європа, Росія та Євразія" Центру стратегічних та міжнародних досліджень Марія Снєгова заявила, що "Росія не може дозволити собі втратити Крим", тому що це дасть Україні можливість використати "загрозу статусу Криму як розмінну монету в майбутні переговори".

Експерт з питань демократії Центру аналізу європейської політики Еліна Бекетова переконана: якщо Україна зможе відновити контроль над Чорним морем та повернути півострів – чи просто чинити достатній тиск на ці території, щоб загрожувати Путіну – то "це означатиме кінець війни".

При цьому журналісти наголошують, що на початку року президент України Володимир Зеленський дав зрозуміти, що битва за Крим та Чорне море відіграватиме центральну роль у найближчі місяці.

Читайте також на порталі "Коментарі" – окупанти готуються до вивезення музейних цінностей із Криму: що відбувається на півострові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини