Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це несправедливо: військовий, який втратив дві ноги на війні порівняв свою пенсію та цивільних
commentss НОВИНИ Всі новини

Це несправедливо: військовий, який втратив дві ноги на війні порівняв свою пенсію та цивільних

Військовий Олександр Терен розповів, скільки йому платить держава після втрати ніг на війні проти Росії.

27 березня 2024, 15:45 comments4028
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український військовий Олександр Терен (Будько) розповів, яку пенсію отримує від держави після поранення на війні та втрати двох ніг. За його словами в Україні пенсія несправедлива, адже люди з інвалідністю мають однакові потреби.

Це несправедливо: військовий, який втратив дві ноги на війні порівняв свою пенсію та цивільних

Український військовий Олександр Терен. Фото з відкритих джерел

Ветеран війни Олександр Терен в інтерв’ю Славі Дьоміну розповів має першу групу інвалідності та отримує близько 15 тис. гривень пенсії. За його словами пенсія для військового з інвалідністю залежить від посади, розміру зарплати, вислуги років, та інших чинників.

"Я отримую трохи більше 15 тисяч грн, враховуючи штатну посаду. Від державних органів тільки пенсія. Очевидно, що це несправедливо. Цивільні люди, які просто отримали інвалідність, набули або з народження, перша група це 2700. І тут таке питання, чому така розбіжність між ветеранами і цивільними людьми. Цивільні люди не розуміють, чому так, адже потреби однакові", — розповів Олександр Терен.

Військовий також зауважив, що крім пенсії отримує додатковий дохід за читання лекцій для компанії про інтеграцію ветеранів у цивільне суспільство. 

Олександр Терен – це український військовий, ветеран війни. Після повномасштабного вторгнення Росії пішов добровольцем. Згодом став командиром стрілецького батальйону "Карпатська Русь". Під час боїв за Харків втратив обидві ноги. Терен також автор книги "Історія впертого чоловіка" та брав участь в "Іграх Нескорених".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий назвав несподівану загрозу, яка може йти від трофейної техніки росіян.

Також "Коментарі" писали про військового, який розповів, чого ніколи не можна говорити солдату, який повернувся пораненим з фронту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини