Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це не просто війна: ООН знайшла нові докази звірств РФ над українцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Це не просто війна: ООН знайшла нові докази звірств РФ над українцями

Комісія ООН підтвердила, що тортури здійснювалися "як звичайна та прийнятна практика з почуттям безкарності"

сьогодні, 08:50
Поділіться публікацією:

Незалежна міжнародна комісія з розслідування порушень в Україні виявила нові докази поширеної практики застосування тортур росіянами проти українських цивільних осіб та військовополонених. Це здійснюється як на окупованих українських теренах, так і в РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті на сайті ООН.

Це не просто війна: ООН знайшла нові докази звірств РФ над українцями

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У своєму останньому оновленні Ради з прав людини Комісія зазначила, що широке географічне охоплення та поширені схеми застосування тортур демонструють, що тортури здійснювалися "як звичайна та прийнятна практика з почуттям безкарності".

"Далішнє розслідування Комісією випадків тортур свідчить про те, що російська влада застосовувала тортури в тих регіонах України, які взяли під контроль. Нові докази підтверджують попередній висновок Комісії про те, що тортури, скоєні російською владою, були широко поширені", — йдеться у звіті .

Комісія визначила додаткові загальні елементи щодо застосування тортур російською владою, підтвердивши попередні висновки про систематичний характер цих дій.

"Одним із таких елементів є неодноразова практика насильницьких методів у місцях позбавлення волі в РФ, де утримуються ув'язнені з України. Така практика спостерігається у кількох великих пенітенціарних установах на окупованих територіях України", — зазначили в ООН.

Також експерти ООН звернули увагу на ще один елемент, що випливає із фактів та доказів, які вдалося зібрати. Усі вони вказують на скоординоване залучення співробітників конкретних служб країни-агресора до тортур у всіх місцях позбавлення волі, які розслідує Комісія.

"Систематичне застосування сексуального насильства переважно щодо чоловіків також використовується як метод тортур, який спостерігається майже у всіх зазначених місцях позбавлення волі", — повідомили в ООН

Крім того, Комісія взяла до уваги свідчення колишніх ув'язнених про персонал в'язниць у РФ, які вказують на накази про жорстоке поводження.

Читайте на порталі "Коментарі" — прогноз жахає: в ООН розповіли, скільки років може піти на повне розмінування України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини