Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це може змусити Путіна повернутися до переговорів: у ISW назвали варіант
commentss НОВИНИ Всі новини

Це може змусити Путіна повернутися до переговорів: у ISW назвали варіант

Аналітики ISW упевнені, що успішні контрнаступи ЗСУ можуть переконати Путіна розпочати переговори.

27 березня 2023, 07:25
Поділіться публікацією:

Серія успішних контрнаступів ЗСУ необхідна для того, щоб переконати президента РФ Володимира Путіна розпочати переговори на умовах України. Як передає видання "Коментарі", такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни.

Це може змусити Путіна повернутися до переговорів: у ISW назвали варіант

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Українські військові мають показати, що вони можуть змінити перебіг бойових дій. ВСУ мають завдати армії РФ такої шкоди, що Путіну та найближчому оточенню стане ясно, що війська РФ не можуть сподіватися покращити результат війни, продовжуючи бойові дії.

Таким чином, численні великі перемоги України на оперативному рівні, ймовірно, потрібні для створення перспективи врегулювання війни шляхом переговорів чи примусу Путіна до припинення бойових дій. Є підстави очікувати, що українські сили справді можуть досягти успіху за рахунок контрнаступів.

В інституті зазначили, що, незважаючи на те, що Путіну не вдалося взимку "заморозити" Україну та Європу, а російський зимово-весняний наступ наближається до кульмінації, він продовжує давати зрозуміти словами та справами, що не готовий відмовитися від своїх максималістських цілей щодо України.

"Продовження російських наступальних операцій навколо Бахмута та Авдіївки, а також уздовж лінії фронту в Луганській та західній частині Донецької областей є ще одним показником того, що Путін залишається відданим ідеї перемоги у затяжній війні", – йдеться у звіті.

Аналітики ISW зазначають, що тільки перемоги ЗСУ можуть змусити шляхи думати інакше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки тижня: що було у центрі уваги – як це вплине на майбутнє України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини