Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це може врятувати вам життя: рятувальники розповіли, що робити під час потрапляння під завал
commentss НОВИНИ Всі новини

Це може врятувати вам життя: рятувальники розповіли, що робити під час потрапляння під завал

Українці мають знати низку рекомендацій у разі, якщо вони потрапили під завал

24 липня 2023, 09:37
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжують масований обстріл цивільної інфраструктури. Нерідко є влучення по житлових будинках. На жаль, практично щодня під завалами травмується та гине велика кількість українців. Рятувальники стверджують, що в рази зростуть шанси врятувати життя собі та оточуючим, якщо ви знатимете нескладні рекомендації, як діяти у непростих ситуаціях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій у Telegram.

Це може врятувати вам життя: рятувальники розповіли, що робити під час потрапляння під завал

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Рятувальники підкреслюють, перше правило, якого всі повинні дотримуватись, щоб не опинитися під завалами – це не нехтувати сигналами про повітряну тривогу. Перебуваючи в укритті під час "прильоту" ви зможете уникнути серйозних каліцтв і травм. Якщо ж ви не можете спуститися в укриття і перебуваєте під час тривоги у будинку, то не забувайте про правило двох стін. Це також може врятувати вам життя, якщо будинок буде пошкоджено.

Якщо так сталося, що ви опинилися під завалами, то виконуйте нескладні рекомендації, які радять рятувальники. Практично у всіх випадках на місце вибуху одразу ж виїжджають рятувальники. Тому намагайтеся подавати будь-які сигнали, аби вас помітили. Особливо це важливо під час "хвилини мовчання", яку час від часу озвучують рятувальники, розбираючи завали. Якщо вас почули, виконуйте команди, які надходять від рятувальників.

Якщо вас все ще не почули і не намагаються дістати з-під завалів, спробуйте максимально обережно звільнити руки і ноги. Якщо це неможливо — масажуйте ділянку тіла вище затиснутої частини.

При цьому рятувальники не рекомендують розбирати завали навколо себе – є ризик, що ви можете зрушити перекриття або балки, на яких все тримається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — звірячий терор з боку Росії не припиняється: як бути Україні, чи є варіанти відновити експорт зерна морем. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини