Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це може стати серйозною проблемою: чому Сирський не може надіслати нові бригади на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Це може стати серйозною проблемою: чому Сирський не може надіслати нові бригади на фронт

Forbes пише про те, що Україна закінчила сучасну техніку для нових бригад

11 вересня 2024, 08:50 comments3323
Поділіться публікацією:

Рік тому українське командування розпочало формування першої з 11 нових бригад, кожна з яких має чисельність від 150 до 160 осіб. Ці бригади мають бути розгорнуті на фронті для заміни виснажених сил, проте нові підрозділи мають гостру проблему з нестачею сучасного озброєння. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Це може стати серйозною проблемою: чому Сирський не може надіслати нові бригади на фронт

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Це може стати серйозною проблемою для українців, коли нові, але погано оснащені бригади замінять старі, але краще оснащені бригади, коли останні нарешті підуть з лінії зіткнення", — зазначає аналітик видання.

Так, ЗМІ зазначає, фото однієї з новостворених бригад – 154-ї механізованої бригади – показують, що насправді з оснащенням нових підрозділів є великі проблеми.

"Гусеничні бойові машини піхоти БМП-1 1960-х років. Колісні розвідувальні машини БРДМ-2 також 60-х років. Колісні бронетранспортери VAB французького виробництва 70-х років. 154-а механізована бригада здебільшого має старіші та легші машини, жодна з яких не має броні завтовшки понад 33 міліметри – достатньо, щоб відбивати кулеметні постріли”, – пише "Forbes".

Аналітики відзначають, що в бригаді є й важчі машини – 60-річні танки Т-62, хоча не виключено також, що всі Т-62, помічені на полігонах, де проходять підготовку бійці 154-ї механізованої бригади, насправді не належать бригаді, а її інструкторам.

Автори матеріалу дійшли висновку, якщо 154-а механізована бригада насправді має на озброєнні танки Т-62, то це тривожний дзвіночок для армії, в якій переважно використовуються досить сучасні та надійні версії Т-64 і Т-72, а також західні Challenger 2, М-1, Leopard 1 та Leopard 2.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тепер РФ точно не збирається зупиняти війну: у США назвали ключові чинники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини