Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це дивна суміш Першої світової та гібридної війни майбутнього, - американський ветеран про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Це дивна суміш Першої світової та гібридної війни майбутнього, - американський ветеран про війну в Україні

Американський ветеран Карл Ларсон, що пів року воював в Україні, переконаний, що воїнам ЗСУ бракує сучасного оснащення

3 червня 2023, 16:50
Поділіться публікацією:

Про це він розповів в інтерв’ю "Голосу Америки", пишуть "Коментарі".

Це дивна суміш Першої світової та гібридної війни майбутнього, - американський ветеран про війну в Україні

Іноземці-добровольці захищають Україну. Ілюстративне фото

Ларсон поїхав на війну, в чужу для нього країну, разом із другом-добровольцем, той загинув від російського снаряду. Військовий досі зберігає уламок ворожої зброї як пам'ять про товариша. Він переконаний, що його друга можна було б урятувати, якби українські військові були краще оснащені.

Карл Ларсон був бойовим інженером під час військової операції в Іраку у 2003 році. Він зауважує, що повномасштабне вторгнення в Україні, на відміну від інших багатьох воєн, має чорно-біле забарвлення. Тобто, немає сумніву на якому боці зло, а на якому добро.

"Це інша війна. Війна, яка відбувається в Україні, — це дивна суміш Першої світової війни та гібридної війни майбутнього, із дронами та гаджетами. Ти живеш у траншеї, як твій дідусь, а дрони на тебе скидають бомби, дуже гіперсучасні. Коли я був в Іраку, лише у деяких хлопців були мобільні телефони, але вони не були схожі на сучасні телефони. Це були старі телефони на кнопках, дронів у нас точно не було", — зауважив він.

Ларсон також додав, що українське командування є більш централізованим, аніж в Іраку. Водночас, воїнам ЗСУ, на його погляд, бракує модерного бойового оснащення.

"Бракувало багатьох споряджень. І тому окремі хлопці купували речі, яких не було в підрозділу. Наприклад, я знаю, що хлопець, який купив дрон, став оператором безпілотника, бо заплатив за нього", — підкреслив він.

Через півроку служби в Україні американський ветеран повернувся до рідного Сіетла і заснував там організацію для допомоги ЗСУ. Сьогодні, він збирає гроші, купує генератори, дрони, транспорт та інші необхідні речі для фронту.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Чому все більше жінок вступають до лав ЗСУ.  За період повномасштабного вторгнення кількість жінок, що стали на оборону України збільшилася вдвічі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини