Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Це була блискуча операція": у ЗСУ розповіли, як ЗРК Patriot нищив російську авіацію
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це була блискуча операція": у ЗСУ розповіли, як ЗРК Patriot нищив російську авіацію

У ЗСУ розповіли, як за допомогою ЗРК Patriot знищили п'ять одиниць росавіації

27 листопада 2023, 21:25
Поділіться публікацією:

У травні 2023 року Повітряні сили ЗСУ провели успішну операцію проти російської авіації — за допомогою американського зенітно-ракетного комплексу Patriot всього лише за п’ять хвилин над Брянською областю РФ були знищені винищувачі Су-34 і Су-35, два гелікоптери Мі-8МТПР-1 та ще один Мі-8. Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат, повідомляє портал "Коментарі".

"Це була блискуча операція": у ЗСУ розповіли, як ЗРК Patriot нищив російську авіацію

У Повітряних силах ЗСУ розповіли про блискавичну операцію проти авіації РФ. Фото з відкритих джерел

За словами речника Повітряних сил, ЗРК Patriot знищив російську авіацію, яка наносила удари керованими авіабомбами по північних областях України.

"Це була блискуча операція під керівництвом командувача Повітряних сил. Завдяки нестандартним рішучим діям підрозділи ЗРК Patriot за п’ять хвилин знищили одразу п’ять бортів на Брянському напрямку, звідки вони тоді бомбардували керованими авіабомбами наші північні регіони", — розповів Юрій Ігнат.

Ігнат пожартував, що блискучу операцію проти російської авіації він тепер називає "Брянською різнею".

Крім того, за його словами, після знищення ворожих бортів у Брянській області, ЗСУ також збивали авіацію росіян над Чорним морем, що змусило їх літати обережніше.  

"Над Чорним морем був збитий Су-35. Це трапилося через деякий час після подій у Брянській області. І після цього вони на деякий час перестали там літати, бо зрозуміли, що там небезпечно, можуть збити", – розповів Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил додав, що комплекс Patriot суттєво збільшив можливості ЗСУ збивати ворожу авіацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія виробляє дрони-камікадзе Shahed на своїй території для того, щоб відвернути увагу від Ірану. Мовляв, у РФ є своє виробництво, а "Іран тут ні до чого".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини