Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бути ухилянтом вже не соромно: як розділилися думки українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Бути ухилянтом вже не соромно: як розділилися думки українців

Менше третини громадян України вважають ухиляння від мобілізації ганебним явищем

28 вересня 2024, 22:51
Поділіться публікацією:

Лише 29% українців вважають ганебним ухиляння від мобілізації до лав ЗСУ.

Бути ухилянтом вже не соромно: як розділилися думки українців

Українці все частіше уникають службу в армії. Фото з відкритих джерел

Про це пише видання The Economist з посиланням на дослідження соціологічної служби Центру Разумкова.

Водночас, згідно з даними дослідження, 46% українців вважають, що ухилятися від призову до армії не соромно, а 25% громадян не змогли відповісти на питання.

The Economist пише, що життя у великих українських містах може здаватися "оманливо нормальним" через роботу ресторанів під відкритим небом, переповнені набережні та розважальні програми.

Однак, відзначає видання, 77% українців розповіли соціологам, що їхній друг або знайомий загинув на війні, а 22% українців втратили родича.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський заявив, що у ході візиту до США партнерам передали пропозиції, які наблизять мир і перемогу України. "Усе ключове для України – на столі у партнерів, усе розглядається. Далекобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів. Ми по всіх темах встигли попрацювати", — відзначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що одразу після прибуття на фронт новобранці ЗСУ втрачають убитими і пораненими більше половини особового складу. "Відсутність досвіду та фізичної підготовки робить новобранців особливо вразливими. Через неефективну підготовку більшість новобранців навіть не знають, як правильно тримати зброю. Тренування досі проводяться в радянському стилі інструкторами, які самі часто не мають бойового досвіду. У результаті підрозділи ЗСУ стикаються зі швидкими втратами на фронті", — зазначає Financial Times.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини