Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бунт в одній з бригад ЗСУ: чи правда це
commentss НОВИНИ Всі новини

Бунт в одній з бригад ЗСУ: чи правда це

Повідомляється, що бригаду через втрату боєздатності вивели із зони бойових дій

сьогодні, 16:32 comments1004
Поділіться публікацією:

ru-пропагандисти поширюють фейк про нібито бунт у 116-ій окремій механізованій бригаді ЗСУ під Куп’янськом та її виведення із зони бойових дій через втрату боєздатності. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації РНБО.

Бунт в одній з бригад ЗСУ: чи правда це

Ілюстративне фото

У повідомленнях також стверджується, що військові буцімто відмовляються виконувати накази, а їхні родичі збирають гроші на адвокатів для звільнення затриманих.

Верифікувавши інформацію у військового командування, Центр повідомляє, що ця історія є вигаданою. Бригада продовжує виконувати бойові (спеціальні) завдання у визначеній смузі відповідальності.

Повідомлення про її "розформування" або "бунт" є частиною інформаційної операції ворога, спрямованої на підрив морального духу та довіри до Збройних Сил України, зазначають у ЦПД та закликають довіряти лише верифікованим джерелам інформації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Зникнення цілої бригади ЗСУ на Покровському напрямку: що відомо

Пропагандисти поширюють інформацію про нібито зникнення 152-ї окремої єгерської бригади ЗСУ разом із командиром під час бойових дій на Покровському напрямку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації РНБО України.

У повідомленнях стверджується, що українські військові масово зникають, а їхні родичі не можуть отримати жодної інформації про долю своїх близьких. Верифікувавши інформацію в Генштабі Збройних Сил України, Центр повідомляє, що 152-га бригада продовжує виконувати бойові завдання, і заяви про її буцімто зникнення є безпідставними. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини