Було – стало: у мережі з'явилися фото, що залишилося від окупантів на випаленому Зміїному

Українські захисники прицільно вразили цілі на острові Зміїний – там, де стояла російська техніка, тепер лише випалена земля

Українські захисники кілька днів поспіль вражали цілі на тимчасово окупованому острові Зміїний. Дослідники OSINT раніше повідомляли, що для Росії важливо утримувати під контролем острів Зміїний, тому що це в рази підвищує оборонні та наступальні можливості агресора. Тепер дослідники показали на фото, як виглядає російська техніка на українському острові. Від більшості з неї залишилися просто купи металу.

На фото видно, що на тому місці, де стояла російська техніка, тепер тільки випалена земля. Експерти вже не раз відзначали, що острів Зміїний важливий для росіян з точки зору розвідки та встановлення там своїх систем ППО. Якщо на острові поставити російську зенітно-ракетну систему С-400, вона зможе відслідковувати перельоти повітряних суден навіть над Бухарестом. Тепер же ЗСУ ще раз показали, що вони здатні в одну мить дорогі російські системи ППО перетворити на попіл.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія вторглася в повітряний простір країни НАТО, імітуючи удар. Кремль продовжує підвищувати ставки, спочатку агресивно висловлюючись у бік Литви, а тепер фактично вторгаючись до Естонії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський назвав "найжорсткіший напрямок", а також позиції, де ЗСУ вдалося просунутися, звільнивши частину територій.

Читайте також на "Коментарях" - що відбувається на фронті: експерти розповіли, чому ситуація на Луганщині загострюється – коли зможемо зупинити ворога.