Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Будуть бої": мешканців деяких областей України просять терміново евакуюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

"Будуть бої": мешканців деяких областей України просять терміново евакуюватися

ВСУ деокупуватимуть тимчасово захоплені російськими військами території

9 липня 2022, 08:34 comments2259
Поділіться публікацією:

"Будуть бої": мешканців деяких областей України просять терміново евакуюватися

Ірина Верещук. Фото - Офісу президента

Людей, які проживають у тимчасово окупованих областях півдня країни – Запорізької та Херсонської, просять якнайшвидше евакуюватися. Про це в ефірі цілодобового телемарафону повідомила міністр із реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За словами Верещук, ЗСУ мають застосовувати артилерію, щоб звільнити території, які зараз під тимчасовою окупацією. Для того, щоб не постраждало мирне населення, мешканців Херсонської та Запорізької областей просять евакуюватися будь-яким способом.

"Наша артилерія повинна працювати, тому що деокупація включає озброєне застосування сили. І якщо там є цивільні люди та, не дай Боже, жінки й діти, уявіть, як себе повинні поводити наші Збройні Сили", — сказала Верещук.

Міністр додала, що можливість евакуюватись із цих двох областей зараз є і люди про неї знають.

"Горизонтальна система комунікацій дуже добре діє. Ті, хто виїхав, мають і знають шляхи. Волонтери, ми приєднуємося. Я не буду зараз публічно про це говорити, бо це безпека людей, які сьогодні там везуть наших людей, евакуюючи їх з того пекла, в якому вони опинилися", — зазначила міністр.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що у Білорусі помітили посилення авіатренувань одразу на 5 аеродромах біля кордону України. У країну на навчання із десантування приїхали російські пілоти.   Фахівці зазначають, що кількість таких тренувань вже перевищує річну норму. Часто траплялися випадки авіатренувань і поза спеціально відведеними місцями.

Також портал "Коментарі" інформував РФ знову загрожує Литві та ЄС "жорсткими заходами" найближчими днями. Захарова заявила, що вирішення проблеми з транспортною блокадою Калінінграда надто затягнулося.

Сайт "Коментарі" писав про те, що дипломати з країн G20 під час зустрічі на Балі не змогли порозумітися з війни в Україні. Вони не лише не погодили підсумкове комюніке, але навіть не змогли зробити спільну фотографію, яка вже стала традицією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 липня 2022, 10:52

Перед тим, як перетворювати окуповані території на Грозний, треба не просити, а евакуювати. Для поїздки в Лугано, Швейцарія, 2500 корумпованих мажорів з профффесором Гетьманцевим головним, гроші знайшли. Щоб ті розробляли схеми дерибану грошей ЄС та Російських (які Росія буде виплачувати, як компенсацію. Можливо, за домовленістю, і їй перепаде у вигляді відкату).


Новини