Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буде справжнє "пекло": спека майже до 40 градусів "розжарить" Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде справжнє "пекло": спека майже до 40 градусів "розжарить" Україну

Синоптики оголосили штормове попередження у західних областях.

30 червня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

 На 1 липня в Україні прогнозується надзвичайно спекотна погода. У більшості регіонів, зокрема в Миколаївській області, температура може підвищитися до +35°C. Найвищі температури очікуються на півдні та сході, де стовпчики термометрів досягнуть +37°C. Водночас, у західних областях, таких як Волинська, Львівська та Закарпатська, оголошено штормове попередження першого рівня небезпеки. Тут прогнозуються грози, дощі, можливий град та шквали.

 Буде справжнє "пекло": спека майже до 40 градусів "розжарить"  Україну

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Синоптики попереджають про високий рівень пожежної небезпеки в багатьох регіонах, тоді як західні області залишаться відносно безпечними від цієї загрози. Наталка Діденко, відомий синоптик, зазначила, що Україна цього дня буде однією з найспекотніших країн Європи. Очікується, що спека поступово почне зменшуватися в західних і північних областях протягом тижня.

Загалом 1 липня по Україні буде хмарно з проясненнями. Вітер переважно змінних напрямків зі швидкістю 3-8 м/с, але можливі сильні пориви до 15-20 м/с. Нічна температура коливатиметься від 17 до 22°C, а денна сягатиме 29-34°C. У Львівській області очікується найнижча температура, з показниками від 20 до 29°C.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яка погода буде в Україні у липні 2024 За даними Укргідрометцентру, погода в Україні у липні 2024 року буде теплою, з середніми температурними показниками від +20 до +26 градусів. Найнижчі температури очікуються у Карпатах, де стовпчики термометрів покажуть +16…+18 градусів. Загалом середня місячна температура повітря буде на 1.5-2.0 градуси вище за норму. 

У повідомленні також зазначено, що рівень опадів у липні не перевищуватиме норму. Місячна кількість опадів становитиме від 37 до 95 мм, а в Карпатах, на Прикарпатті та у Рівненській області місцями буде 101-170 мм, що відповідає нормальним показникам.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини