Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буде ще більше БПЛА і не тільки: що відомо про нові інвестиції Bayraktar в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде ще більше БПЛА і не тільки: що відомо про нові інвестиції Bayraktar в Україну

Виробник Bayraktar інвестує в Україну 100 мільйонів доларів

30 вересня 2023, 12:30
Поділіться публікацією:

Виробник ударних безпілотників Bayraktar TB2 турецька компанія Baykar інвестує у три проекти в Україні 100 мільйонів доларів. Як передає портал "Коментарі", про це розповів гендиректор Baykar Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій у Києві, пише "Укрінформ".

Буде ще більше БПЛА і не тільки: що відомо про нові інвестиції Bayraktar в Україну

Безпілотники. Фото: з відкритих джерел

"У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них – завод. Потім у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут… Це інвестиція, яка складає близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато. На його завершення. знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало щонайменше 300 осіб. Співпраця триває", — зазначив Байрактар.

Він підкреслив, що це виробництво буде самодостатнім, екологічним та взаємовигідним, оскільки Україна має унікальні технології з виробництва двигунів, а турецька сторона — безпілотники, на яких встановлюють ці двигуни.

"Перед нами стоять також деякі виклики. Це ланцюжок поставок, пошук та розвиток людського капіталу через вплив війни та нормативне середовище, особливо ті правила, які підтримуватимуть ці інвестиції", — зазначив керівник Baykar.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив про плани продовження війни проти України (т.зв. "СВО") до 2025 року. У свою чергу президент України Володимир Зеленський анонсував "гучні" новини про ситуацію на фронті, знищення штабів та логістику російських окупантів. А радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що "сьогоднішня Росія – це роздутий міф". Він закликав Захід не "пестити вразливе его Путіна і продовжувати війну", а поставити задирку на місце — потужним постачанням зброї Україні. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" нинішній стан російсько-української війни та окреслили перспективи доступного для огляду майбутнього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини