Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буде перший котел на території РФ: до чого наближаються ЗСУ під Курськом
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде перший котел на території РФ: до чого наближаються ЗСУ під Курськом

ЗСУ залишилося ще 2,6 кілометра для створення "котла" під Курськом

20 серпня 2024, 15:42
Поділіться публікацією:

Після того, як українській армії вдалося знищити мости через річку Сейм у Курській області, бійцям ЗСУ залишилося пройти ще 2,6 км, щоб замкнути умовний котел для російських військ у Глушківському районі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив військовий аналітик німецького таблоїду "BILD" Юліан Рьопке.

Буде перший котел на території РФ: до чого наближаються ЗСУ під Курськом

Операція у Курській області. Фото з відкритих джерел

Раніше українські війська підірвали усі стаціонарні мости через річку Сейм на півночі Глушківського району Курської області. І хоча фізичне оточення російських військ тут поки не проглядається, Репке вважає, що це угруповання може виявитися відрізаним від постачання, коли ЗСУ фізично підійдуть до річки Сейм, позбавивши росіян останнього сухопутного коридору вглиб Курської області.

За останніми даними, підтвердженими геолокованими фото та відео, ЗСУ захопили село Вишнівка та вийшли до залізниці. Таким чином, українським військам залишилося пройти лише 2,6 км до річки Сейм, щоби закрити цей умовний "котел".

Щоб і надалі постачати угруповання, росіяни намагаються створити понтонні переправи. Але, як зазначає аналітик, ЗСУ відстежують російські мостоукладачі та техніку на під'їздах до річки та знищують її дронами-камікадзе.

На північ від Вишневки ЗСУ захопили село Кореневе і зараз ведуть бої за однойменне селище та залізничну станцію, розташовані поряд. Повне захоплення Коренево також означало б закриття "котла", оскільки це позбавить росіян останнього наземного зв'язку між Глушківським районом та рештою Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи має Україна шанс посадити РФ за стіл переговорів: до чого тут Курська операція. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини