Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буданов зробив нову заяву про деокупацію Криму та Донбасу: що станеться раніше
commentss НОВИНИ Всі новини

Буданов зробив нову заяву про деокупацію Криму та Донбасу: що станеться раніше

Буданов пояснив, чому Донбас важче повернути, ніж Крим

16 лютого 2024, 14:15 comments12974
Поділіться публікацією:

Тимчасово окупований Донбас важче повернути, ніж Крим. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю французькому виданню "Liberation" зробив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Буданов зробив нову заяву про деокупацію Криму та Донбасу: що станеться раніше

Кирило Буданов. Фото: з відкритих джерел

"Я думаю, що Донбас буде важче повернути. Тому що там є безперервна лінія постачання, їхні війська можуть отримати доступ до неї з будь-якого боку. Усі, хто колись володів Кримом, голосно і чітко заявляли, що Крим – це неприступна фортеця, і абсолютно всі втратили цю фортецю. Так само, як Україна десять років тому. Сьогодні росіяни все ще мають сухопутний коридор у Крим. Кримський міст ще вартий, але жити йому залишилося недовго", – зазначив голова української розвідки.

За його словами, у питанні звільнення Криму необхідно вирішити два стратегічні завдання: відрізати сухопутний коридор та зруйнувати Кримський міст.

"Інше – лише питання часу. Півострів буде повернено. З Донбасом складніше", – вважає Кирило Буданов.

Керівник ГУР також переконаний, що у разі втрати Криму Росія не зважиться на ядерну ескалацію.

Буданов зазначив, що для застосування ядерної зброї вже було дуже багато приводів, можливо, десятки, але росіяни так і не наважилися піти на радикальний крок. Головний розвідники країни нагадав, що у російській доктрині ядерна зброя розглядається як "засіб стримування". Це те, чого всі бояться та на чому всі спекулюють. Але для Росії застосування ядерної зброї обійдеться набагато дорожче, ніж її незастосування, вважає Кирило Буданов.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Кирило Буданов заявив, що ситуація на полях битв російсько-української війни зараз тяжка, втім, не критична.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

16 лютого 2024, 14:46

буданов такой же дебил с одной извилиной как кличко. Может это чмо дорогу вверх по лестнице жопой своей продвигает))) Так как мозгов там нет.


Новини