Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буданов жорстко помилився: який прогноз розвідки справдився навпаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Буданов жорстко помилився: який прогноз розвідки справдився навпаки

Розвідка запевняла, що до початку жовтня російські загарбники вже не матимуть жодних сил для наступу

сьогодні, 16:58
Поділіться публікацією:

Військовий експерт і колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі Радіо НВ висловив занепокоєння щодо можливих наслідків втрати контролю над Селидовим у Донецькій області.

Буданов жорстко помилився: який прогноз розвідки справдився навпаки

Селидове

За його словами, якщо подивитися на мапу DeepState, стає очевидним, що втрата Селидового створює новий плацдарм для майбутніх атак російських окупантів у напрямку Покровська. Він також зазначив, що існує певна невідповідність у прогнозах щодо бойових можливостей російської армії. За словами Селезньова, Головне управління розвідки України (ГУР) раніше давало оптимістичніший прогноз для нашої країни.

"На початку серпня цього року генерал Буданов, очільник української військової розвідки, стверджував, що до початку жовтня (це крайній термін) у росіян буде вихолощений їхній наступальний потенціал. Зараз ми маємо третю декаду жовтня, і ворог продовжує атакувати. Тобто ресурс у ворога є. Де помилка? Наші розвідники прорахувалися чи ворог знайшов додаткові сили та засоби?", — Селезньов адресує це питання представникам ГУР.

Експерт також підкреслив, що російська армія продовжує ефективно наступати на щонайменше семи ділянках фронту.

"Попри наші очікування, ворог продовжує атакувати, і цей тиждень виявився одним із найважчих для українських Сил оборони. Щоденні атаки на кількох напрямках вимагають значних ресурсів та сил. Якщо кілька тижнів тому активні бої точилися на трьох-чотирьох ділянках, то зараз йдеться вже про сім", — додав Селезньов.

Він також нагадав, що за 2024 рік Сили оборони України знищили значну кількість російського військового потенціалу, проте точно невідомо, скільки ресурсів у РФ ще залишилося для продовження наступальних операцій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що станеться, якщо Сили оборони втратять Селидове.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини