Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буданов розповів коли відбудеться вирішальна битва у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Буданов розповів коли відбудеться вирішальна битва у війні

За словами керівника Головного управління розвідки (ГУР), очікувати переможної битви можна вже навесні

3 березня 2023, 19:39
Поділіться публікацією:

У Росії ймовірно закінчаться, так би мовити, "військові інструменти" для досягнення своїх військових цілей в Україні до кінця весни, прогнозує високопосадовець військової розвідки України Кирило Буданов в інтерв’ю USA TODAY, пишуть "Коментарі".

Буданов розповів коли відбудеться вирішальна битва у війні

Очільник ГУР Міноборони України спрогнозував остаточну битву за мир

"Росія витратила неймовірно велику кількість армійців, озброєння та матеріалів. Економіка та виробництво країни-агресорки не може ніяк покрити такі суттєві втрати. У країні-терористці змінили цілий військовий ланцюг вищого командування. Якщо зрештою вона не досягне якихось своїх цілей сьогоднішньої весни, то її армія буде виведена як інструмент", — сказав Буданов.

Очільник ГУР спрогнозував, що Україна і Росія проведуть "вирішальну битву цієї весни, і ця битва стане останньою й призведе до закінчення війни". Жодних конкретних доказів на підтвердження тверджень він не надав. Хоча окремі експерти у справах воєн попереджають, що супротивні сторони мають бути готові до довгої битви.

"Вторгнення Росії в Україну спростувало багато очікувань, не кажучи вже про прогнози. Тим не менш, принаймні це можна сказати з упевненістю: ми ще не близько до кінця цієї війни. Росія та Україна продовжують вірити, що вони переможуть, якщо продовжуватимуть боротьбу. Жоден посередник не зможе вийти з цього глухого кута", — заявили Раджан Менон та Бенджамін Х. Фрідман з аналітичного центру Defense Priorities у Вашингтоні, округ Колумбія у спільній заяві минулого тижня, через рік після вторгнення Росії в Україну.

З усім тим, прогноз Буданова, здається, узгоджується з консенсусною точкою зору незалежних окремих аналітиків про те, що армії РФ зараз не вистачає і боєприпасів, і військового постачання, а ще необхідної кількості кваліфікованих, організованих і вмотивованих солдатів, щоб досягти значного прогресу проти українських оборонних ліній на сході України, де бойові дії є найбільш запеклими.  

"Росія втратила приблизно половину своїх танків, її артилерійський обстріл знижений, у неї немає продуктивної бази, щоб виготовляти багато нового обладнання. А робити нове обладнання непросто під санкціями. Тому їй доведеться щось брати зі сховища", — сказав Філіпс П. О'Брайен, професор стратегічних досліджень безпеки в Університеті Сент-Ендрюс, Шотландія.

Кирило Буданов назвав іще один аргумент, який видається досить вагомим і має чимало підтверджувальних чинників.

"Україна зараз сильніша, ніж була 24 лютого 2022 року. Вона отримує кращі системи. Вона інтегрує багато систем НАТО. Росія оснащена слабшою технікою. У неї менш добре навчені війська, менше передового обладнання", — резюмує розвідник.

На порталі "Коментарі" йшлося про те, що у Росії показали кіно про "необхідність програшу у війні". Таким чином готуючи суспільство до припинення бойових дій на території України.

Писали "Коментарі" раніше й про те, ще один рік може тривати війна в Україні. Такий прогноз зробив головний радник головнокомандувача ЗСУ генерал Віктор Назаров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — комплексна проблема росармії: Що залишилося від "другої армії" світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини