Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буданов розповів, чому росіяни були впевнені, що увійдуть до Харкова без спротиву
commentss НОВИНИ Всі новини

Буданов розповів, чому росіяни були впевнені, що увійдуть до Харкова без спротиву

Окупанти збиралися захопити Харків блискавично та без опору, зазначив керівник ГУР

30 вересня 2023, 15:07
Поділіться публікацією:

У Москві насправді вірили, що Харків – це російське місто, яке чекає на "визволителів" і зустріне російських солдатів без найменшого спротиву. Як передає портал "Коментарі", таку заяву голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов зробив під час інтерв'ю Дмитру Комарову у проекті "Рік. Харківщина".

Буданов розповів, чому росіяни були впевнені, що увійдуть до Харкова без спротиву

Харків. Фото: із відкритих джерел

Керівник ГУР зазначив, що перед початком повномасштабного вторгнення в Росії вірили, ніби опір України можна буде швидко придушити, зокрема й у Харкові – його російські окупанти мали намір захопити блискавично та без опору.

"Вони насправді вірили, що Харків — російське місто, яке просто чекає на "визволителів". Це реально правда", — зазначив Кирило Буданов.

Головний розвідники України розповів про нараду московських військово-політичних вождів, яка відбулася незадовго до вторгнення до України.

"За два тижні до початку всіх цих подій була одна цікава нарада, на якій в черговий раз розпочали дискусію, чи все готове (до повномасштабного вторгнення). І почалася певна невпевненість, що там усі так уже дуже чекають російських вояків. І було порушено питання "А куди витрачалися кошти стільки років? На наступній нараді всі сказали: знаєте, там все готово, треба заходити", — розповів Буданов.

Начальник ГУР МОУ також зазначив, що величезні гроші на підготовку до великої війни проти України росіяни просто пограбували.

За словами Буданова, більшість своїх розвідданих агресор отримував з повітря, тож захисники Харкова йшли на певні хитрощі – розставляли опудало солдатів з автоматами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив про плани продовження війни проти України (т.зв. "СВО") до 2025 року. У свою чергу президент України Володимир Зеленський анонсував "гучні" новини про ситуацію на фронті, знищення штабів та логістику російських окупантів. А радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що "сьогоднішня Росія – це роздутий міф". Він закликав Захід не "пестити вразливе его Путіна і продовжувати війну", а поставити задирку на місце — потужним постачанням зброї Україні. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" нинішній стан російсько-української війни та окреслили перспективи доступного для огляду майбутнього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини