Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бронювання працівників. Стало відомо, яку правку відхилив комітет без обговорень
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронювання працівників. Стало відомо, яку правку відхилив комітет без обговорень

Оборонний комітет Верховної Ради відхилив правку, яка прив’язувала бронювання працівників до зарплати, яку вони отримують, повідомив у коментарі liga.net народний депутат Ігор Копитін

27 березня 2024, 15:09
Поділіться публікацією:

Як повідомив Ігор Копитін комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки була відхилена правка щодо можливості бронювання військовозобов’язаних, які отримують певну зарплатню, а також сплачують податки.

Бронювання працівників. Стало відомо, яку правку відхилив комітет без обговорень

Мобілізація в Україні

За словами народного обранця, обговорення цієї правки відбулося ще 25 березня. Копитін відзначив, що, дійсно, надходили окремі пропозиції, які стосувалися бронювання осіб, що отримують певну зарплатню та сплачують податки. Проте, як додав народний депутат, такі пропозиції були відхилені комітетом навіть без обговорення.

При цьому народний обранець підкреслив, що законопроєкт про мобілізацію має на меті встановлення саме справедливої мобілізації. Тому прив’язка бронювання до рівня зарплати є неприпустимою.

Втім Копитін не виключив, що під час розгляду законопроєкту у другому читанні автори цієї правки зможуть ініціювати її врахування.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в уряді запропонували надавати відстрочку від мобілізації тим працівникам, які заробляють щонайменше 35 000 гривень. При цьому проти такої новації категорично виступили навіть військові, які заявили, що влада хоче відправити на фронт бідних, у той час як багаті українці будуть собі спокійно працювати в тилу і насолоджуватися життям.

Окрім того, працівники Генштабу різко розкритикували роботу оборонного комітету Верховної Ради. Там нібито заявили, що народні обранці захопилися місією захисту прав чоловіків, які ухиляються від мобілізації. За їх словами, у такому вигляді, як пропонують народні депутати немає сенсу виносити законопроєкт на друге читання, бо він не буде виконувати свою роль і не сприятиме якісному проведенню мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини