Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бронювання і відстрочка від призову: Які зміни вніс Кабмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронювання і відстрочка від призову: Які зміни вніс Кабмін

Уряд України ухвалив новий порядок бронювання працівників і держслужбовців, що відстрочує призов на військову службу

31 січня 2023, 19:20
Поділіться публікацією:

Український уряд оприлюднив новий порядок бронювання працівників і держслужбовців час воєнного стану. Відповідна постанова Кабінету міністрів №76 опублікована на урядовому сайті, пишуть "Коментарі".

Бронювання і відстрочка від призову: Які зміни вніс Кабмін

Оновлений порядок бронювання під час мобілізації

В Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії триває мобілізація і воєнний стан. Мобілізації підлягають люди від 18 до 60 років. В українському Міноборони стверджують, що набрали до армії достатню кількість людей і необхідності у нових великих хвилях немає. До лав ЗСУ призивають насамперед тих, хто має досвід участі в бойових діях.

Згідно зі змінами в постанові від 27 січня 2023 року, підприємства, що належать до критично важливих, виконують мобілізаційні завдання або виробляють товари, роботи та послуги для військових, можуть забронювати до 50% своїх військовозобов'язаних працівників на строк до шести місяців. Тобто — відтермінувати їхній призов на військову службу.

"У разі наявності обґрунтованої потреби кількість військовослужбовців, що підлягають бронюванню, може перевищувати 50%. До підприємств, установ та організацій паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджується міненерго, не застосовується обмеження кількості військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню", — йдеться у постанові.

Критично важливими для економіки вважаються і ті підприємства, які підлягають відповідності трьом із семи визначених критеріїв, зокрема, якщо загальна сума сплачених податків та інших зборів складає від 1,5 мільйона євро, або сума надходжень перевищує 32 мільйони євро.

До цього списку належать також спеціалізовані установи ООН, закордонні дипломатичні установи в Україні, представництва донорських установ, виконавці проєктів міжнародної технічної допомоги тощо.

Бронюванню підлягає також керівництво органів державної влади та 50% працівників таких установ, незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності. Звільнення від служби, які вже надані працівникові за старою процедурою, є дійсними протягом того терміну, на який вони були видані. Водночас у разі втрати підстав для бронювання (завершення мобілізаційного завдання, звільнення, розформування держоргану) документ анулюється.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вже з лютого окремим категоріям військових "вріжуть" виплати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини