Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бронь від мобілізації за гроші: що про це думають у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронь від мобілізації за гроші: що про це думають у ЗСУ

Офіцер ЗСУ скептично оцінив ідею надавати відтермінування від мобілізації за гроші

5 січня 2024, 23:29 comments4732
Поділіться публікацією:

Заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорік назвав безумною ідею про бронювання від мобілізації до лав української армії за гроші. Про це Жорін написав у Telegram, передає портал "Коментарі".

Бронь від мобілізації за гроші: що про це думають у ЗСУ

Мобілізація в Україні викликає все більше критики. Фото з відкритих джерел

Як відомо, нещодавно з'явилася інформація, що в уряді начебто обговорюють ідею про надання відтермінування від мобілізації військовозобов'язаним чоловікам, які отримують офіційну зарплату від 34 або 66 тисяч гривень та сплачують до державного бюджету щонайменше 6 тисяч гривень податкових зборів. 

На думку майора ЗСУ, спроба запровадити так зване "платне бронювання" від мобілізації внесе ще більший розкол у суспільство.

"Давайте будемо відверті: до армії й так забирають в першу чергу не найзаможніших громадян, вигрібаючи людей з сіл та маленьких міст. Це (платне бронювання – ред.) однозначно додасть ще більшого розколу у суспільстві. І це точно аж ніяк не схоже на справедливість", — заявив Максим Жорін.

Натомість майор ЗСУ порадив владі попрацювати з населенням, щоби громадяни не боялися попасти в армію більше, ніж померти від переохолодження на березі річки Тиса.

Крім того, Максим Жорін запропонував на прикладі чиновників та медійних обличь, яких призвати до лав ЗСУ, продемонструвати, що бути у війську — це честь, а не покарання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бійці ЗСУ проходять військову підготовку у США, Великій Британії, Норвегії, Канаді, Австралії, Північній Македонії, Косово, Молдові, Грузії, Албанії та у більшості країн ЄС. З навчанням військовослужбовців Україні загалом допомагають 34 держави. Ключову роль у підготовці українців відіграють США і Німеччина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини