Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки країн навчають українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки країн навчають українських військових

Десятки тисяч військових з України тренуються за кордоном

5 січня 2024, 22:02
Поділіться публікацією:

З навчанням військовослужбовців Україні допомагають 34 держави. При цьому за кордоном проходять підготовку десятки тисяч українських бійців. Про це в інтерв'ю "Армії Inform" розповів генерал-майор, начальник Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗС України Олексій Таран, передає портал "Коментарі".

Стало відомо, скільки країн навчають українських військових

Бійці ЗСУ тренуються за кордоном. Фото з відкритих джерел

За словами генерал-майора, бійці ЗСУ проходять військову підготовку у США, Великій Британії, Норвегії, Канаді, Австралії, Північній Македонії, Косово, Молдові, Грузії, Албанії та у більшості країн ЄС.

Олексій Таран розповів, що до складу місії Євросоюзу з військової допомоги Україні (EUMAM) не входять Угорщина, Хорватія, Австрія, хоча їхні інструктори також беруть участь у підготовці українських військовослужбовців. Він зазначив, що країни-партнери, які надають допомогу з підготовки українських військових, роблять це у складі організаційних європейських структур.

За словами генерал-майора, ключову роль у сприянні безпеці України відіграють структури SAG-U та EUMAM.

Олексій Таран розповів, що основна функція цих структур полягає в організації, забезпеченні і координації підготовки бійців ЗСУ на території країн-партнерів. Зокрема, у союзних країнах проходять навчання новобранці, які ніколи не тримали в руках зброю, а також здійснюється відновлення боєздатності підрозділів, штабів бойових бригад, які воювали і зазнали втрат.

Генерал-майор додав, що ключову роль у підготовці українців відіграють США і Німеччина.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після початку війни в Україні китайські компанії завоювали російський ринок вантажних та легкових автомобілів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини