Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британський офіцер: Україна повинна перемогти цього року, інакше є ризики
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський офіцер: Україна повинна перемогти цього року, інакше є ризики

Україна повинна провести вдалий контрнаступ, адже західна підтримка може зменшитись, а росіяни можуть втратити бажання воювати, вважає британський офіцер Річард Даннатт.

15 травня 2023, 12:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній головнокомандувач британської армії Річард Даннатт заявив, що Україна повинна перемогти Росію цього року, інакше ризикує втратити підтримку Заходу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Британський офіцер: Україна повинна перемогти цього року, інакше є ризики

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Під час виступу на Times Radio британський офіцер Річард Даннатт розповів, що Україні потрібно здобути важливу перемогу під час найближчого контрнаступу.

"Великий контрнаступ, якого ми всі очікуємо і до якого готуються українці, ще не почався, але, мабуть, ще не довго чекати. Якщо Україна збирається досягти своєї заявленої мети — звільнити свою територію від російської окупації, то цього року вони повинні це зробити", — говорить Даннатт.

Колишній головнокомандувач британської армії вказує на дві основні потреби перемоги України цього року. Перша, це ймовірність того, що допомога від союзників може зменшитись.

"Є загроза, що підтримка Заходу зменшиться. Існує також небезпека, що Путін побачить, що час на його боці, тому дуже важливо, щоб українці дійсно здійснили цей наступ ефективно в потрібний час", — говорить британський офіцер.

Іншою причиною Річард Даннатт називає, можливе, різке падіння морального стану у російській армії, що призведе до ще більших поразок РФ у майбутньому.

"Якщо по росіянах буде завдано рішучих ударів, існує ймовірність того, що російський військовий дух може дати тріщину, і російська армія може розвалитися так, як ми бачили навколо Харкова у вересні минулого року", — стверджує Даннатт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський відповів, чи буде Україна атакувати територію Росії.

Також "Коментарі" писали про американські винищувачі, які перехопили російські літаки поблизу Аляски.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини