Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британський генерал дав прогноз: за скільки часу Росія може захопити 4 українські області
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський генерал дав прогноз: за скільки часу Росія може захопити 4 українські області

Генерал Ролі Вокер вважає, що Росії знадобиться п'ять років та понад 1,5 млн втрат солдатів, щоб окупувати ті українські регіони, які Путін прописав у конституції РФ, як частину російських земель.

25 липня 2024, 15:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Командувач британської армії генерал Ролі Вокер вважає, що Росії знадобиться кілька років та мільйонні втрати особового складу, щоб повністю окупувати 4 українські області. 

Британський генерал дав прогноз: за скільки часу Росія може захопити 4 українські області

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Британський генерал Ролі Вокер виступив на конференції з наземних війн у Королівському інституті оборонних досліджень (RUSI) та дав прогноз щодо того, за який час Росія зможе захопити Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області.

"Якщо вони продовжуватимуть так, як є, росіянам, ймовірно, знадобиться п’ять років, щоб досягти мінімальних цілей щодо чотирьох областей", — сказав Вокер.

Командувач британської армії наголосив, що хоч Росія отримала контроль над Кримом після анексії у 2014 році, однак інші чотири області не знаходяться під її повною окупацією. За його словами, Путін матиме значні проблеми, якщо він спробує взяти під контроль ці регіони.

"За нинішніх темпів виснаження загиблих і поранених, це, ймовірно, буде означати втрати від 1,5 мільйона, щоб досягти цього, з незліченними мільярдами втраченого обладнання. Росії має інші проблеми, ніж втратити найкращу частину з 1,5 до 1,8 мільйона людей заради окупації частини України", — говорить британський генерал.

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни в Україні, за даними Генштабу Росія втратила понад 550 тис. військових пораненими та вбитими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в США розповіли, чи здатна Росія піти у масштабний наступ.

Також "Коментарі" писали про те, що в Кремлі відреагували на готовність України до мирних переговорів з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини