Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британці зробили аналіз використання російських ракет "Кинжал" по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Британці зробили аналіз використання російських ракет "Кинжал" по Україні

Розвідка Британії пояснила, чому дебют російської сучасної ракети "Кинжал" можна назвати неоднозначним на війні в Україні.

19 грудня 2023, 11:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Британська розвідка у щоденному звіті про війну в Україні проаналізувала ракету "Кинжал", яку Путін назвав однією з кількох видів "суперзброї" Росії. Британські аналітики вважають, що вона виявилась менш ефективною ніж заявляв президент Росії.

Британці зробили аналіз використання російських ракет "Кинжал" по Україні

Ракета "Кинжал" прикріплена до літака. Фото з відкритих джерел

Британська розвідка вказує, що Росія довгий час не використовувала ракети "Кинжал" для ударів по Україні. Починаючи з серпня 2023 року російські війська, ймовірно, запустили лише одну ракету у грудні цього року.

Путін ц 2018 році оголосив, що ракета "Кинжал" — це один з шести видів "суперзброї", які має Росія у своєму арсеналі. "Кинжал" був розроблений як базова ракета для російської армії у майбутньому. А у війні в Україні ракета мала застосовуватись для добре захищених та цінних цілей. Попри це британська розвідка зазначила, що російська ракета виявилась не такою ефективною.

"Ракета "Кинжал" майже напевно мала неоднозначний бойовий дебют. Багато з її запусків, ймовірно, не потрапили в ціль. Крім того, Україні також вдалося перехопити атаки цієї нібито "непереможної" системи", — зазначає розвідка Британії у Twitter.

"Кинжал" — це російська аеробалістична ракета, яка має можливість нести ядерну боєголовку. Запуск ракети відбувається у повітрі з літаків МіГ-31К та Ту-22М3М. У заявлених характеристиках "Кинжал" має вагу 4,3 тону, розвиває швидкість до 14,6 тис. км/год та може вражати цілі на відстані до 2 тис. км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український генерал розповів про тривожну ситуацію на фронті, яку назвав дуже великою проблемою.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який повідомив, чи має Росія бажання воювати з НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини