Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка розповіла, на які кроки пішов Кремль після хаосу на Курщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка розповіла, на які кроки пішов Кремль після хаосу на Курщині

Росія перекинула до Курської області додаткові сили, можливо, з інших ділянок фронту і почала будувати оборонні позиції в Курській області

16 серпня 2024, 15:37 comments3227
Поділіться публікацією:

Росія значно збільшила кількість військових у Курській області після того, як минулого тижня, коли до регіону зайшли українські війська, зіткнулася з проблемою "дезорганізації та безладдя". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в новому звіті розвідки Великобританії.

Британська розвідка розповіла, на які кроки пішов Кремль після хаосу на Курщині

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британські розвідники зазначають, що на 16 серпня українські війська прорвалися до російського прикордонного регіону "на глибину від 10 до 25 кілометрів, розширивши фронт до 40 кілометрів".

Російські оборонні лінії та прикордонні війська виявилися неготовими до нападу, що спричинило хаос на початку, пишуть британські розвідники.

Водночас спостерігаються зміни: Росія перекинула до Курської області додаткові сили, можливо, з інших ділянок фронту, і почала будувати нові оборонні позиції, щоб запобігти подальшому просуванню українських військ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "прорив" у Курській області триває вже понад тиждень. Площа бойових дій продовжує розширюватись. За офіційною інформацією, озвученою головкомом ЗСУ Олександром Сирським, майже тисяча квадратних кілометрів території РФ перебуває під контролем України. При цьому аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що ЗСУ просуваються далі, незважаючи на недавні заяви росіян про так звану "стабілізацію" лінії фронту. Зокрема, на думку ISW, з'явилася нова точка проникнення до західної частини російського регіону. Які висновки з того, що відомо, можна зробити за тиждень цієї операції? Як довго ЗСУ зможуть утримувати зайняту територію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини