Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка: російський наступ на Донбасі зупинився
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка: російський наступ на Донбасі зупинився

Британська розвідка назвала причини, чому російська армія знизила оберти на Донбасі

14 липня 2022, 09:30
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують використовувати тактику "випаленої землі", завдають масованих артилерійських ударів по ЗСУ по всій лінії фронту. На деяких ділянках Росія намагається робити штурмові дії, але загалом масований наступ, як це було у росіян після взяття Лисичанська зупинився. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті британської розвідки в Twitter.

Британська розвідка: російський наступ на Донбасі зупинився

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британські військові аналізують, що за останні 72 години росіяни не досягли якогось успіху на Донбасі, їм не вдалося просунутися, не вдалося захопити нові населені пункти. У звіті йдеться про те, що російські війська можуть втратити імпульс, набраний після взяття Лисичанська Луганської області.

У британській розвідці вбачають причину зниження наступальних оборотів росіян у застарілих транспортних засобах, старій зброї та тактиці радянських часів. Росії вдається досягти успіху, якщо вона наступає масово, зносячи все на своєму шляху, але зараз через проблеми з живою силою противника Москва не в змозі перейти до масованого наступу, як це було в Луганській області.

Також у Міноборони Великобританії наголошують, незважаючи на те, що 13 липня в Туреччині відбулися важливі переговори України, Росії, ООН щодо розблокування морських портів, це не дає надії на те, що бойові дії на території України можуть незабаром припинитися. Сторони, як і раніше, не готові до мирних переговорів.

Раніше в британській розвідці назвали першочергові цілі Росії на Донбасі – протягом наступного тижня росіяни спробують взяти Сіверськ та Долину та підійти ближче до Слов'янська та Краматорська.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ розбили пункти управління та посадковий майданчик окупантів . Противник спробував дати відповідь у Херсонській області, але безрезультатно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини