Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка пояснила, чому аварій на військових заводах РФ стане ще більше
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка пояснила, чому аварій на військових заводах РФ стане ще більше

Розвідка Британії вважає, що аварій на військових заводах РФ стане ще більше через тиск Кремля

9 лютого 2024, 14:27
Поділіться публікацією:

Аналітики британської розвідки проаналізували нещодавні вибухи на промислових об'єктах Росії та прогнозують збільшення аварій через тиск Кремля щодо нарощування обсягів військово-промислового виробництва для підтримки війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Міноборони Великобританії.

Британська розвідка пояснила, чому аварій на військових заводах РФ стане ще більше

Вибухи. Фото: з відкритих джерел

Експерти звернули увагу на нещодавні повідомлення про вибух на військовому заводі поблизу Іжевська, що у центральній Росії, який використовується для виробництва низки балістичних ракет, зокрема "Іскандер", які регулярно використовуються проти України.

"Спочатку припускали, що вибух стався через помилку робітника, але пізніше російське державне інформагентство ТАРС повідомило, що це сталося через "планові випробування" ракетних двигунів", — йдеться в огляді.

Малоймовірно, зазначає розвідка, що українські безпілотники були причетні до вибуху з огляду на відстань за 1200 км від України. Крім того, додають у відомстві, не було повідомлень про подібні атаки у цьому районі.

Як стверджують аналітики, існує реальна ймовірність того, що вибух на заводі в Іжевську стався через недбале поводження та зберігання легкозаймистих, горючих та вибухонебезпечних матеріалів.

"Це щонайменше п'ятий незрозумілий вибух на військово-промисловому заводі за останні чотири місяці. Попередні вибухи сталися на хімічному заводі "Каменський" під Ростовом 15 січня 2024 року, Челябінському танковому заводі 26 листопада 2023 року, а також на заводах з виробництва пороху та боєприпасів у Котовську 10 листопада 2023 року та Солікамську 31 жовтня 2023 року", – зазначили у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перекинули додаткові сили: британська розвідка розповіла, де ворог посилить штурми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини