Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка оцінила здатність Росії домогтися нового прориву: названий напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка оцінила здатність Росії домогтися нового прориву: названий напрямок

У Британії вважають, що росіяни хочуть створити буферну зону навколо Луганської області

18 жовтня 2023, 10:25 comments2620
Поділіться публікацією:

За останні два тижні російські війська значно посилили свої наступальні операції. Основний удар росіяни вирішили зробити у напрямку Куп'янськ-Лиман. Проте досягти прориву навряд чи вдасться. Як передає портал "Коментарі", таким прогнозом поділилися британські аналітики у традиційному звіті воєнних дій в Україні на Twitter.

Британська розвідка оцінила здатність Росії домогтися нового прориву: названий напрямок

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Як йдеться у звіті, Росія в кілька разів збільшила кількість обстрілів, а підрозділи російських 6-ї та 25-ї загальновійськових армій та 1-ї гвардійської танкової армії провели атаки, але з обмеженим успіхом.

"Вельми ймовірно, що ця діяльність є частиною російського наступу, що триває, ведеться за кількома напрямками на сході України", — вважають у британській розвідці.

За даними аналітиків, завдання Сухопутних військ РФ на напрямку Куп'янськ-Лиман, швидше за все, полягає у просуванні на захід до річки Оскол для створення буферної зони навколо Луганської області. Але ЗСУ міцно тримають оборону, не дозволяючи росіянам просуватися вперед. Саме тому дуже мало шансів, що росіянам вдасться досягти великого оперативного прориву, констатують у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – росіяни останнім часом різко активізувалися на фронті. Ідуть масовані атаки на Авдіївку, а також на Лимано-Куп'янському напрямі. І хоча в Інституті вивчення війни (ISW) зазначають, що агресор не досяг значних успіхів, незважаючи на величезні ресурси, а в Білому домі також вважають прогрес окупаційних військ мізерним, ситуація явно ускладнилася для Сил оборони України. Про що свідчить нинішня ситуація на фронті? Як події можуть розвиватись далі, зокрема в ракурсі підтримки України з боку союзників? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини