Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка назвала новий спосіб атак по території Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка назвала новий спосіб атак по території Росії

Україна почала атакувати територію Росії не лише безпілотними апаратами.

20 серпня 2023, 13:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Останніми місяцями атаки по території Росії за допомогою безпілотників та ракет збільшились, вказує Міноборони Британії у своєму щоденному звіті щодо війни в Україні.

Британська розвідка назвала новий спосіб атак по території Росії

Запуск ракети з комплексу ЗРК С-200. Фото з відкритих джерел

Британська розвідка вказує, що керівники Повітряно-космічних сил Росії знаходяться під тиском Кремля, який бажає покращити власні системи протиповітряної оборони поблизу українського кордону.

"БПЛА регулярно атакують Москву. Крім того, почали активніше з’являтись повідомлення про ракетні удари по Росії за допомогою ЗРК С-200", — пише розвідка.

Британська розвідка повідомляє, що С-200 – це зброя часів СРСР, яка була знята з систем протиповітряної оборони України і тепер застосовується у якості установки для наземних балістичних ракет.

У звіті Міноборони йдеться, що удари по території Росії є стратегічно важливими, адже Путін, який напав на Україну очікував, що війна не буде мати значного впливу на росіян. Таким чином посилюється тиск на керівника штабу Повітряно-космічних сил генерала Віктора Афзалова, адже головнокомандувач ПКС генерал Сергій Суровікін перебуває в ізоляції через ймовірну причетність до бунту Пригожина в середині червня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки винищувачів F-16 потрібно для України та на що розраховувати в найближчі роки.

Також "Коментарі" повідомляв, що американський генерал Бен Ходжес вважає, що Німеччина та США мають понести відповідальність у разі провалу контрнаступу ЗСУ. За словами Ходжеса союзники України повільно приймають рішення щодо винищувачів та далекобійних ракет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини