Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка назвала дві ділянки фронту, де бої у рази посилилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка назвала дві ділянки фронту, де бої у рази посилилися

Зокрема, йдеться про посилення бойових дій на південь від міста Оріхів у Запорізькій області та про звільнення села Старомайорське у Донецькій області

29 липня 2023, 13:10 comments1783
Поділіться публікацією:

У Запорізькій та Донецькій області тривають запеклі бої. Але на окремих ділянках лінії фронту останні дві доби спостерігається суттєве загострення бойових дій між українськими захисниками та окупаційними російськими військами. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter, посилаючись на дані розвідки.

Британська розвідка назвала дві ділянки фронту, де бої у рази посилилися

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Протягом останніх 48 годин відбулося загострення бойових дій у двох секторах на півдні України", — наголошують британські фахівці.

Зокрема, на південь від міста Оріхів бойові дії зосереджувалися біля села Роботине (Токмацька громада), де діє 58-а загальновійськова армія РФ.

У 80 км на схід українські сили завдали поразки частинам російських Повітряно-десантних сил 247-го гвардійського повітряно-десантного полку РФ для звільнення села Старомайорське (Донецька область).

"Тим часом, на півночі, інші підрозділи Повітряно-десантних сил (ВДВ РФ) продовжували наступальні операції в Серебрянському лісі на захід від Кремінної, але не досягли великих успіхів", — зазначає британська розвідка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії, що йдуть другий місяць, стикаються з багатьма складнощами. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини