Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британія назвала події на фронті, які вплинули на війська РФ на лівому березі Херсонщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія назвала події на фронті, які вплинули на війська РФ на лівому березі Херсонщини

Міноборони Британії вважає, що збиття трьох Су-34 на лівому березі вплинуло на війська РФ

6 січня 2024, 14:04
Поділіться публікацією:

Розвідувальна співтовариство Міністерства оборони Великобританії вважає, що збиття трьох російських бойових винищувачів Су-34 над півднем України вплинуло на операції військ РФ на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Міноборони Британії.

Британія назвала події на фронті, які вплинули на війська РФ на лівому березі Херсонщини

Винищувач Су-34. Фото: з відкритих джерел

Британські фахівці нагадали, що 22 грудня 2023 року українські війська збили відразу три російські винищувачі Су-34 над півднем України.

"Раніше російська тактична авіація відігравала ключову роль на півдні, особливо атакуючи український плацдарм на східному березі Дніпра", — додають у розвідці і зазначають, що після 22 грудня тимчасово російські винищувачі "майже повністю припинили бойові дії".

"Існує реалістична ймовірність того, що відсутність підтримки з повітря сприяла провалу спроби 18-го загальновійськового підрозділу Сухопутних військ армії РФ для зачистки плацдарму", — вважають у британській розвідці.

Там, однак, зазначають, що останніми днями Росія знову посилила тактичні авіаудари в районі українського плацдарму на лівому березі Дніпра, але на нижчому рівні, ніж до збитку Су-34.

"Це ще раз демонструє, що нездатність Росії встановити перевагу у повітрі на ранніх етапах російсько-української війни продовжує підривати їхні щоденні операції", – полягає у огляді.

Читайте також на порталі "Коментарі" — доки у США розводять руками щодо нових пакетів допомоги Україні, російська окупаційна армія атакує практично по всьому фронту. У тому числі у районі Бахмута, де ще нещодавно українські військові здійснювали вдалі контратаки. Гремить Авдіївка, продовжуються інтенсивні наступальні дії противника на Куп'янському напрямку, а також у районі Часового Яру. Експерти розповіли порталу "Коментарі", чого в найближчому майбутньому чекати від російсько-української війни, ситуації в ній і навколо неї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини