Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бразилія та Китай пропонують свій "саміт миру" по Україні: у чому він полягає
commentss НОВИНИ Всі новини

Бразилія та Китай пропонують свій "саміт миру" по Україні: у чому він полягає

Бразилія та Китай у спільній заяві наполягають на рівній участі у конференції і України, і Росії

24 травня 2024, 10:08 comments2068
Поділіться публікацією:

Бразилія та Китай пропонують провести міжнародну мирну конференцію для обговорення пропозицій щодо деескалації війни в Україні, при цьому наполягають на "рівній участі" як Києва, так і Москви. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Бразилія та Китай пропонують свій "саміт миру" по Україні: у чому він полягає

Бразилія та Китай. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, після зустрічі глави МЗС Китаю Ван І та головного радника президента Бразилії Селсо Аморіма обидві країни опублікували заяву, в якій виклали "спільні розуміння щодо шляхів врегулювання російсько-української кризи".

"Китай та Бразилія підтримують проведення міжнародної мирної конференції у належний час, визнаний як Росією, так і Україною, з рівним участю всіх сторін, а також справедливе обговорення всіх мирних планів", — йдеться у спільній заяві двох країн.

Китай та Бразилія також закликають до розширення гуманітарної допомоги та засуджують можливе використання зброї масового ураження у конфлікті.

Це перший випадок, коли Китай підписує спільну заяву з іншою країною з приводу війни в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна продовжує активні дипломатичні бої за потужну присутність керівництва різних країн на Глобальному саміті миру, що пройде у Швейцарії 15-16 червня, а також за дозвіл Заходу бити його зброєю по території країни-агресора – РФ. З першою темою є гарні новини – про свою згоду на саміті заявило керівництво Індії. З другим, на жаль, поки що проблеми. Найбільший український партнер – США, вустами представників Пентагону вкотре підтвердив "табу" на удари його озброєнням по російській території. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" дипломатичні битви на цих напрямках та їхні перспективи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Слава

24 травня 2024, 10:15

Реальний замовник війни вже себе і не приховує. Комуно-фашистстький проєкт лєдокол-2 в дії.


Новини