Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бойовий медик підтримала мобілізацію жінок і запропонувала створити роту із них
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовий медик підтримала мобілізацію жінок і запропонувала створити роту із них

Бойовий медик та морський піхотинець Ярина Чорногуз у проєкті «Станція Краматорськ» заявила, що підтримує ідею мобілізації жінок. За її словами, вони можуть виконувати багато роботи у війську на рівні з чоловіками

12 березня 2024, 15:19
Поділіться публікацією:

Як підкреслила Ярина Чорногуз, вона є прихильницею ідеї мобілізації жінок до лав армії. Більше того, на її думку, жінки повинні проходити жорсткий відбір. На основі нього, вважає військова, повинен бути створений бойовий підрозділ.

Бойовий медик підтримала мобілізацію жінок і запропонувала створити роту із них

Мобілізація жінок

Разом з тим Чорногуз додала, що в принципі, спочатку можна створити бойову роту із жінок. Якщо ідея виявиться вдалою і виправдає себе, тоді її потрібно масштабувати.

"Я вважаю, що жінки також мають підлягати обов'язковій мобілізації, відповідно до потреб армії",
— підкреслила військова.

Вона додала, що жінки повинні до цього поставитися зі всією відповідальністю та пройти необхідний відбір.

Окрім того, Чорногуз підкреслила, що насправді на фронті жінки можуть виконувати багато різної роботи при цьому на рівні з чоловіками.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наприкінці 2023 року нардеп Мар’яна Безугла першою заявила про те, що жінки можуть також підлягати мобілізації.

Разом з тим президент Володимир Зеленський заявив, що він ніколи не підпише закон, в якому буде йтися про мобілізацію жінок до лав армії.

При цьому нардеп Інна Совсун підкреслила, що в Конституції чітко вказано, що кожен громадянин України повинен захищати свою державу. За її словами, в Основному законі не йдеться, що мова йде лише про чоловіків. Як вважає Совсун, якщо в Україні буде розуміння, що без мобілізації жінок на фронт аж ніяк не обійтися, то ймовірно, таке рішення варто розглянути. Окрім того, нардеп додала, що в Україні багато жінок пішли на службу в армію. При цьому вона підкреслила, не обов’язково жінки повинні приймати участь в боях, для них є і інші посади.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини