Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Раді закликали мобілізувати жінок до армії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді закликали мобілізувати жінок до армії

Конституційний обов'язок захищати державу не обмежений тільки чоловіками, але й стосується жінок

26 січня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Українських жінок  потрібно  мобілізувати, щоб вони обороняли державу,  коли це буде потрібно. В Конституції  України передбачено  участь усіх громадян в справі  захисту державності, а не  тільки  чоловіків. Про це  сказала депутат від партії "Голос" Інна Совсун, відповідаючи на питання  Емми Антонюк

У Раді закликали мобілізувати жінок до армії

Мобілізація жінок в Україні (фото з відкритих джерел)

"Популярна відповідь, що жінок не можна мобілізовувати, і президент сказав, що не підпише закон. Та у нас у конституції написано, що всі громадяни України повинні брати участь у захисті державності. Не написано тільки чоловіки чи тільки жінки. Для чоловіків прописана обов'язкова служба, але обов'язок захищати державу у нас записаний для всіх", — заявила  представниця парламенту.

Інна Совсун наголошує, що коли, ситуація складеться так, що потрібна буде  мобілізація жінок для  оборони  України і не буде альтернативи, то таке рішення, виглядатиме, як  виправданий крок.

"Якщо ми кажемо, що без цього не витягуємо — немає картини, де ми витягуємо без жінок... І з точки зору забезпечення справедливості. Якщо це буде критично потрібно для оборони держави й у нас не буде ким замінити частину людей, які служать в армії", — зазначила депутат. .

Ще Совсун зауважує,  що в нашій країні  є чимало  жінок, які  пішли служити в армію. Адже військова служба  не обов'язково передбачає участь в безпосередньому  бої, а  включає  різні  тилові посади, які можуть  обіймати жінки.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський вважає, що в Україні не можна просто “дихати повітрям”. Президент Зеленський заявив, що усі військовозобов'язані чоловіки, які сьогодні за кордоном, мають повернутися до України, де вони будуть або воювати, або працювати. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини