Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бойові дії в Україні посилюються: Зеленському та компанії дали пораду в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойові дії в Україні посилюються: Зеленському та компанії дали пораду в США

Дипломат зі США заявив, що українська влада має говорити навіть гірку правду про хід війни

28 березня 2024, 12:44
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський має бути більш відкритим для розкриття інформації про стан війни в Україні. Таку думку висловив високопоставлений американський дипломат Джеймс Рубін, відповідальний за протидію дезінформації. Рада прозвучала на тлі посилення бойових дій, російських успіхів у ключових сферах та ослаблення міжнародної уваги до війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Бойові дії в Україні посилюються: Зеленському та компанії дали пораду в США

Війна в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

"Іноді український уряд може чинити опір тій свободі інформації, яка є нормальною для нас. Але це не означає, що ми не маємо права на свободу слова", – зазначив керівник Центру глобальної взаємодії Державного департаменту США Джеймс Рубін, який розкриває пропаганду ворожих держав та інших суб'єктів, спрямовані проти США та їх союзників по всьому світу.

Він додав, що інколи військові репортери повідомляють про речі, які не обов'язково відповідають інтересам Володимира Зеленського.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'являється все більше тривожних повідомлень, що новий потужний натиск російської армії на тлі нестачі бійців та снарядів у ЗСУ, у найближчі кілька місяців може пробити українську оборону. У той же час, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що Міноборони Росії формує резерви для підтримки поточних військових операцій в Україні. Але навряд ці з'єднання зможуть виконувати масштабні наступальні операції. Чого і чому чекати на фронтах у найближчому майбутньому (до кінця весни)? Які рішення сторін конфлікту та їхніх союзників можуть серйозно вплинути на ситуацію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини