Головна Новини Суспільство Війна з Росією Боррель назвав найкращі гарантії безпеки для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Боррель назвав найкращі гарантії безпеки для України

Жозеп Боррель вважає перемогу України у війні проти Росії найкращими гарантіями безпеки, як для України, так і для Європи.

31 січня 2024, 10:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель закликав посилити допомогу Україні. За словами європейського чиновника, у випадку перемоги Путіна у війні в Україні під загрозою буде безпека Європи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання L'Obs.

Боррель назвав найкращі гарантії безпеки для України

Жозеп Боррель. Фото з відкритих джерел

Жозеп Боррель розкритикував ідеї, що Україна не здобуде перемогу, тому Захід має відмовитись від підтримки Києва.

"Ми знову чуємо, що Україна не може перемогти й що підтримка Заходу не буде тривалою. І знову з'являються спокуси примирення. Ці ідеї були помилковими у 2022 році, і вони залишаються помилковими сьогодні. Ми не повинні дозволити їм формувати нашу політику щодо України", — зауважив Боррель.

За словами Борреля Путін не погодиться на мирні переговори, а умови, які ставить президент РФ зі словами про "деницифікацію" та "демілітаризацію" лише означають поразку України у війні. Натомість європейський чиновник закликав посилити допомогу Україні та надати необхідні засоби для деокупації, зокрема і далекобійні ракети та інші сучасні технології.

"Перемога України перед обличчям російської агресії є найкращою гарантією безпеки Європи. Росія, яка навчиться триматися в межах своїх кордонів, зменшить тиск на своїх сусідів, полегшить шлях України до членства в ЄС і дозволить Європі та світу переключити свою увагу на багато інших викликів, що стоять перед ними", — пояснив Боррель.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Макрон пояснив, як діятиме ЄС, якщо США перестане допомагати Україні.

Також "Коментарі" писали про Лаврова, який розповів, чому Росія почала війну проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини