Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бонус від ТЦК. Як військовозобов’язаний може отримати відстрочку від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Бонус від ТЦК. Як військовозобов’язаний може отримати відстрочку від мобілізації

Військовозобов’язаний може отримати відстрочку від мобілізації на два місяці, про це повідомив керівник Практики працевлаштування та військового права ЮК "Сирота, Дзіс, Мельник & партнери" Владислав Кепко

22 квітня 2024, 18:36 comments1010
Поділіться публікацією:

Як повідомив Владислав Кепко практично кожен військовозобов’язаний може отримати відстрочку від мобілізації терміном на два місяці. За його словами, для цього просто треба добровільно прийти в ТЦК, тобто без повістки.

Бонус від ТЦК. Як військовозобов’язаний може отримати відстрочку від мобілізації

Мобілізація в Україні

За словами експерта, якщо чоловік прийшов добровільно при цьому має мету призватися на службу, то йому після проходження ВЛК нададуть два місяці відстрочки, щоб він міг впорядкувати свої справи перед призовом по мобілізації.

Окрім того, Кепко розповів, що найближчим часом повістки, які виписані "на коліні" працівниками військкоматів, будуть легалізовані. Тобто, додав експерт, громадяни уже більше не зможуть відмовитися від виписаної таким чином повістки, оскільки тоді вони вже будуть порушувати закон.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в ЗСУ підкреслювали, що більшість роликів, які гуляють соцмережами про так зване свавілля ТЦК, мають російське походження і їх основна мета – дискредитувати процес мобілізації, розсварити між собою цивільних та військових. Часто інформація в таких роликах подається викривлена або відверто недостовірна.

До речі, згідно з даними останнього опитування, тільки 20% чоловіків призовного віку від 25 до 59 років, які зараз не проходять службу в лавах ЗСУ, допускають можливість піти до армії як добровольці, підписати контракт чи мобілізуватися. При цьому 17% опитаних допускають думку мобілізуватися до лав Збройних сил. Для багатьох мотивацією щодо мобілізації є захист рідного міста у разі наступу окупантів, повне забезпечення необхідним спорядженням, а також можливість вибрати військову спеціальність.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини