Головна Новини Суспільство Війна з Росією Болгарія відправила озброєння на мільярди доларів до України: що це за зброя
commentss НОВИНИ Всі новини

Болгарія відправила озброєння на мільярди доларів до України: що це за зброя

Одним з найбільших союзників України у Європі виявилась Болгарія. Країна виготовляє на своїх заводах зброю, яка потрапляє в Україну.

27 березня 2023, 17:45 comments2899
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За перші 164 дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну експорт військової продукції Болгарії склав 2,7 млрд доларів. Частина з цього озброєння потрапила в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Defense Express.

Болгарія відправила озброєння на мільярди доларів до України: що це за зброя

Військова допомога для України від союзників. Фото з відкритих джерел

Офіційно Болгарія не відправляє зброю до України. Проте більшість експорту відбувається через США та Великобританію, які купують військове обладнання та надсилають його Україні про це відкрито заявив колишній прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков.

Головна причина, чому Болгарія не робить це напряму полягає у внутрішній політиці країни, яка складається з великої кількості проросійських сил. Уряду навіть довелось звільнити міністра оборони Стефана Янева, який повторював наративи російської пропаганди та виступав проти передачі зброї Україні.

Болгарія з перших місяців війни була одних найбільших союзників України, адже забезпечила з квітня по серпень близько 40% дизпалива для ЗСУ. Саме в ці місяці російська армія знищила великі запаси українського палива. Окрім того, заводи з виробництва оборонної продукції наростили своє виробництво.

Наприклад у місті Казанлик знаходиться завод "Арсенал АД". На ньому виготовляють ручні гранати, міномети, стрілецьку зброю, зокрема і автомати AR-M9F. Також завод виробляє радянські патрони, якими користуються ЗСУ. Інший завод у місті Сопот VMZ Sopot зосереджений на виготовлені снарядів для артилерійських систем, зокрема це 122, 152-мм артилерійські, 125-мм танкові боєприпаси та інші. Саме завдяки виробництву на цих заводах ЗСУ постійно отримують значну військову допомогу від союзників та захищають українські землі від російських окупантів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Латвії назвав країну, яка стала воєнним округом Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна отримала боєприпаси від неочікуваного союзника.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини