Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої за українське місто стали самим кривавими за всю війну: які втрати в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої за українське місто стали самим кривавими за всю війну: які втрати в РФ

Путін хоче захопити Авдіївку, тому що це місто має стратегічну військову цінність

1 листопада 2023, 22:15
Поділіться публікацією:

За місто Авдіївку, що на Донеччині  і  українська армія, і країна-агресор  РФ  сплачують  "велику ціну". Втрати російських  окупантів є більшими, ніж ті, які мала загарбницька армія в минулорічних  боях  і під Вугледаром у березні  цього року.

Бої за українське місто стали самим кривавими за всю війну: які втрати в РФ

Бої за Авдіївку (фото з відкритих джерел)

Стверджують,  що  господар Кремля  Володимир Путін  дав наказ захопити  місто, адже Авдіївка   має стратегічну військову цінність. Для  російського диктатора це була б вже  велика перемога – заволодіти містом після значного опору. Про це  стверджує  в своїй публікації  The New York Times.

Журналісти,  посилаючись  на українських військовослужбовців, російських "військкорів" і  спостереження незалежних військових аналітиків пишуть, що українські  артилеристи  знищували  бронеколони російських загарбників неподалік міста, а російських піхотинців, які виходили з техніки, ліквідовували дронами.

В публікації зазначається, що російські загарбники  за майже три тижні боїв не  досягли прориву, який вони  планували.  У важких боях, за  інформацією  американського Інституту вивчення війни, втрачено сотні  солдат, знищено  більше 100 одиниць бронетехніки і танків. Окупанти таки  трохи просунулись вперед, але заплатили за це  дуже велику  ціну.

Разом з тим, журналісти,   посилаючись на українського військового, зазначили, що українське  військо теж зазнало   чималих втрат. Як розповів неназваний  боєць, з більш, як 50 захисників в   їх підрозділі після  кількох  днів бою  непораненим   тільки шестеро бійців.

Автори публікації дотримуються думки, що місто  володіє стратегічною  військовою  цінністю. Аналітики пояснили, що коли  росіяни  зможуть захопити Авдіївку, то українські військові  будуть відкинуті від порогу Донецька. Це захоплення  зможе відкрити для  загарбників головні залізничні та автомобільні маршрути на території  цього району.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗМІ дізналися, до чого росіяни готуються на фронті



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини