Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої за Бахмут: в ISW розповіли, чи справді вдалося просунутися ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої за Бахмут: в ISW розповіли, чи справді вдалося просунутися ЗСУ

Раніше українські війська досягли значного тактичного успіху на південному фланзі бахмутського фронту

13 травня 2023, 08:00 comments1683
Поділіться публікацією:

Українські захисники досягли деяких успіхів у локальних контратаках на північний захід від Бахмута. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Бої за Бахмут: в ISW розповіли, чи справді вдалося просунутися ЗСУ

Бої за Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Аналітики посилаються на відео, що з'явилися в мережі, і вдалося геолокувати. На цих кадрах видно, як російські війська рятуються від вогню української артилерії на південному березі Берхівського водосховища приблизно за 4 км на північний захід від Бахмута.

"Ці кадри візуально підтверджують заяви низки російських блогерів про те, що українські сили досягли успіхів на північний захід від Бахмута в районі між Богданівкою та Берхівкою", – йдеться у зведенні ISW.

Також з російського боку надходять повідомлення про відступ росіян із сусідніх позицій – між Григорівкою та Дубово-Васильівкою, що трохи на північний захід від згаданого водосховища.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в одному зі звітів Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що успішні контратаки ЗСУ в районі Бахмута посилили паніку в Росії. А паніка там, справді, наростає, про що говорять чергові шалені фейки, у тому числі про нібито загибель головкому ЗСУ генерала Валерія Залужного. Що можна сказати на даний момент про інформаційну складову контрнаступу ЗСУ, а також про явні тертя всередині російських окупаційних військ – регулярні та найманські. Видання "Коментарі" розбиралося у темі разом із експертами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спецпредставник Китаю їде до України, ЄС та Росії: які очікування – що може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини